• 瀏覽: 87,823
  • 回覆: 1,342
  • 追帖: 4
+96
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-30 05:53 AM 發表
【明報專訊】12名參與反修例運動或涉嫌違反《港區國安法》被捕的港人日前懷疑經海路潛逃期間,被內地海警截獲及拘留內地。另有5名港青7月中下旬偷渡到台灣時被截獲,正在高雄扣留。被控暴動罪的21歲學生文家健,其母親昨晚聲淚俱下,指兒子至今杳無音訊,又認為兒子並非參與暴動,「佢覺得香港係值得去爭取」,她批評香港政府令年輕人有家歸不得,「透過你哋嘅政治,連屋企都無得返,(部分)連生命都無,仲慘」。

htt ...
如果個個人都好似佢哋成家人咁諗,用暴力去爭取自己想要嘅嘢,咁人同野獸有乜分別?人真係要倒退到人類未開化文明年代?

開頭睇個標題
以為係毒果
你自己無教好個仔就咩都瀨落政府度
你個仔要爭取咩呀?!定係佢收錢做野?!
我淨係睇到呢班躝坦嚴重去破壞香港
好XX討厭
仲有令佢而家無左自由既係台灣而唔係香港
菜某又話人道協助?暴徒唔好再咁天真啦
扣左你成個月都唔供報,係點解呢?

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2020-8-30 06:15 AM 發表

近來已分不出暗報同生果報
信報無信
明報失明
蘋果已爛

最錯一定係政府

怪獸家長吾死都無L用,究竟政府欠你地乜春?又講吾出?我土生土長,正正常常,雖然我系窮L,但唸吾到政府欠我d乜嘢。

生舊叉燒好過

鬼島扣留義士?

佢老母都白癡,強姦完人再同人講話因為愛你所以強姦你呀?同一個道理破壞完香港就因為愛香港?

結局既係佢應得, 又得到老母既支持, 咁仲有乜嘢好擔心

引用:
原帖由 sanna817 於 2020-8-30 06:06 AM 發表
自己唔識教仔就入政府數
有咁既父母, 先出曱甴仔
點嘅父母出點嘅仔女,睇吓佢朽豆點講嘢就知佢教出嚟嘅子女會係 咩,

有D家長到而家都重未醒,有D家長知玩法

香港確係成功融合咗中西文化....嘅弊病,學咗中式嘅仔呀仔命呀命,學咗西式嘅放縱同轉移責任.

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-30 05:53 AM 發表
【明報專訊】12名參與反修例運動或涉嫌違反《港區國安法》被捕的港人日前懷疑經海路潛逃期間,被內地海警截獲及拘留內地。另有5名港青7月中下旬偷渡到台灣時被截獲,正在高雄扣留。被控暴動罪的21歲學生文家健,其母親昨晚聲淚俱下,指兒子至今杳無音訊,又認為兒子並非參與暴動,「佢覺得香港係值得去爭取」,她批評香港政府令年輕人有家歸不得,「透過你哋嘅政治,連屋企都無得返,(部分)連生命都無,仲慘」。

htt ...
聞酸一則,同毒果的講法如出一轍,全部掉轉D野來講,呢個阿媽甘樣教仔,唉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]