• 瀏覽: 87,807
  • 回覆: 1,342
  • 追帖: 4
+96
你叫埋美國老搞大陸,越玩越大,你美爹點樣搞大陸,大陸就同樣點樣搞反你!

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-30 05:53 發表
【明報專訊】12名參與反修例運動或涉嫌違反《港區國安法》被捕的港人日前懷疑經海路潛逃期間,被內地海警截獲及拘留內地。另有5名港青7月中下旬偷渡到台灣時被截獲,正在高雄扣留。被控暴動罪的21歲學生文家健,其母親昨晚聲淚俱下,指兒子至今杳無音訊,又認為兒子並非參與暴動,「佢覺得香港係值得去爭取」,她批評香港政府令年輕人有家歸不得,「透過你哋嘅政治,連屋企都無得返,(部分)連生命都無,仲慘」。

htt ...
哩的記者專問訪問偏激人,正常人訪問唔會出街,才是真正害死年輕人。

呢啲唔係慈母多敗兒而係賤雞出畜牲.

佢個閪一定係又爛又臭所以我都費事屌佢.

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-30 05:53 AM 發表
【明報專訊】12名參與反修例運動或涉嫌違反《港區國安法》被捕的港人日前懷疑經海路潛逃期間,被內地海警截獲及拘留內地。另有5名港青7月中下旬偷渡到台灣時被截獲,正在高雄扣留。被控暴動罪的21歲學生文家健,其母親昨晚聲淚俱下,指兒子至今杳無音訊,又認為兒子並非參與暴動,「佢覺得香港係值得去爭取」,她批評香港政府令年輕人有家歸不得,「透過你哋嘅政治,連屋企都無得返,(部分)連生命都無,仲慘」。

htt ...
Gphone 爭取民主可以爭取到去山頂溝女放狗,你個仔就去台灣痞兜。。。你唔好係度賴政府。

原來是一隻甴曱阿媽,有隻甴曱仔有咩出奇。

沒有人攞把槍指住你條仆街仔去台灣喎,反過來條仆街仔攞住汽油彈去破壞香港。

垃圾文宣一則!

吾怪得d人講上一代人欠左依代青年 完全無知無教育過

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-30 05:53 AM 發表

htt ...
你個仔想爭取想要既野就要人失去本來辛苦幾十年先有既野?咁係咪搶野丫!你搶得係咪人人都搶得?原來有啲咁既老母唔怪之得有個咁既仔啦

子不教,父之過。以為用喊就可以改變到全港市民被阻返工搵錢食飯,打爛交通燈地鐵影響人生安全同浪費政府資源,打爛商舖影響經濟等等嘅罪行 。慳番啲喇。同阿水法官喊一喊,可能仲會讚佢係優秀青年添! 就當生舊叉燒喇 。
教下你個仔,暴動打爛嘢,甚至殺人都係唔可以接受嘅。上面啲公安同香港警察都係一樣,對呢種人恨之入骨 。唔好亂咁話係政府嘅責任,賴生。

爭取到國安法

你都痴鳩線,你個仆街仔犯法著草被人拉咗扣留,係「香港政府令你個仔有家歸不得」?????

呢啲老母死撚左佢啦!
自己個仔殺人放火都係「人哋錯」!

真係好撚好嘢!

引用:

htt ...
你班仆街仔打爛晒 d公共設施咁叫爭取咩!

有其愚母必有其愚子

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]