• 瀏覽: 2,731
  • 回覆: 30
天主教香港教區宗座署理湯漢樞機,昨日(28日)向所有神職人員發家書,題為《與全體為教區服務的司鐸與執事共勉》,表示講道不能與社會具體情況脫節..........

奸邪妖獸一定咬牙切齒說︰「教會赤化了!」

然後下一步行動︰

1. 眾籌
2. 自創「民主教」
3. 招攬信徒

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1859290/即時-港聞-致函天主教神職人員-湯漢-講道不宜出現煽動仇恨引致社會動盪言論

麻煩湯主教查天主教正義委員會成員有冇收特9英黑$!!!仲有陳日君!!!

教區嚟講湯漢算係講人話

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-29 09:00 PM 發表
天主教香港教區宗座署理湯漢樞機,昨日(28日)向所有神職人員發家書,題為《與全體為教區服務的司鐸與執事共勉》,表示講道不能與社會具體情況脫節..........

奸邪妖獸一定咬牙切齒說︰「教會赤化了!」

然後下一步行動︰

1. 眾籌
2. 自創「民主教」
3. 招攬信徒

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/new ...
歐洲黑暗時代就係宗教插身政府嘅時期。
香港一定唔好重蹈覆轍。

十字軍又黎啦

成個香港天主教教區 2019 年6月開始污煙漳氣
支持黑暴 唱榮光
個個神父修女都反中反上腦
連教宗說話都唔聽
所以香港教區好難短期內會有主教啦

遲來的警世!

香港教會藏污納垢咁多年, 港奸神棍誤人子弟荼毒教徒玩洗腦當閒事, 大佬湯現在才企出來講人話, 想叫班港奸神棍現在收手, 不是易事啊...

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-8-29 10:09 PM 發表
香港教會藏污納垢咁多年, 港奸神棍誤人子弟荼毒教徒玩洗腦當閒事, 大佬湯現在才企出來講人話, 想叫班港奸神棍現在收手, 不是易事啊...
原本楊鳴章主教都算公平公正
可惜......  

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-8-29 10:20 PM 發表

原本楊鳴章主教都算公平公正
可惜......  
起碼夠膽話內地拆十字架未必同宗教自由有關。

宜家先講? 肯定俾國安法嚇到9縮

引用:
原帖由 K.Lai 於 2020-8-29 09:25 PM 發表
教區嚟講湯漢算係講人話
但立了國安法才講
怕被私了 裝修教堂

引用:
原帖由 K.Lai 於 2020-8-29 09:25 PM 發表
教區嚟講湯漢算係講人話
如果他愛中國就不應該信天主教。

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-8-29 09:54 PM 發表
成個香港天主教教區 2019 年6月開始污煙漳氣
支持黑暴 唱榮光
個個神父修女都反中反上腦
連教宗說話都唔聽
所以香港教區好難短期內會有主教啦 ...
仲要批評教宗不譴責內地拆十字架,拉地下教會。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]