• 瀏覽: 1,559
  • 回覆: 28
+2
解放軍南部戰區表示,美軍「馬斯廷號」導彈驅逐艦,昨日擅闖中國西沙領海,南部戰區組織海空兵力全程跟蹤監視、查證識別,並予以警告驅離。 發言人批評,美方無視國際法規則,一再到南海挑釁滋事,以航行自由之名,行航行霸權之實,嚴重損害中國主權與安全利益,嚴重破壞南海國際航行秩序,敦促美方立即停止挑釁行為,以免...

開炮丫嘛

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1546563-20200828.htm

引用:
原帖由 eddiecpwong 於 2020-8-29 07:55 AM 發表
解放軍南部戰區表示,美軍「馬斯廷號」導彈驅逐艦,昨日擅闖中國西沙領海,南部戰區組織海空兵力全程跟蹤監視、查證識別,並予以警告驅離。 發言人批評,美方無視國際法規則,一再到南海挑釁滋事,以航行自由之名,行航行霸權之實,嚴重損害中國主權與安全利益,嚴重破壞南海國際航行秩序,敦促美方立即停止挑釁行為,以免...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15465 ...
死死氣氣地俾驅趕

除侵侵班友 沒人希望戰爭

做SHOW 比自己友看

老美呢條賊匪, 又想嚟南海搵嘢偷.

「不到最後的關頭,不會輕言戰鬥」,歌仔有得唱,這就是中國人,我們不好戰,但不怕戰

炸沉佢啦喂

堂堂世界唯一軍事強國被人一驅就離,冇鬼用

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2020-8-29 09:49 AM 發表
堂堂世界唯一軍事強國被人一驅就離,冇鬼用
有幾次前科,唔走,老解真係撞過去㗎!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-8-29 10:21 AM 發表

先禮後兵

唔走係咪想5個1排

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-8-29 10:21 AM 發表

撞完之後會點才是重點

引用:

老尾呢期擺明挑動戰爭,撞機咪有借口出兵囉,而家咁丟架想點?冇錢打仗?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]