• 瀏覽: 2,559
  • 回覆: 40
引用:
原帖由 小窮鬼 於 2020-8-29 01:08 PM 發表

咩國家用那國器材有自由無問題亦好正常!
但係香港就好奇特, 有一班成個中國人樣日日口講手寫中文間中加兩句英文嘅中國人, 一見到有其他國家話制裁或抵制自己國家就第一時間衝出嚟嘻嘻哈哈(俗稱時代漢奸) ~ 環顧全世界真係得香港係咁! ...
自己係唔係小弟所講那種人,對號入座啦!🤗

拖到侵侵落台??

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2020-8-29 01:08 PM 發表

咩國家用那國器材有自由無問題亦好正常!
但係香港就好奇特, 有一班成個中國人樣日日口講手寫中文間中加兩句英文嘅中國人, 一見到有其他國家話制裁或抵制自己國家就第一時間衝出嚟嘻嘻哈哈(俗稱時代漢奸) ~ 環顧全世界真係得香港係咁! ...
因為香港多人渣
點解
毒媒用二十幾年洗腦出嚟
做得越賤格就越鍾意睇
抹黑造謠挖人瘡疤放大晒人渣仇恨
做成一堆喜歡睇人仆街嘅香港畜牲

噢,咁啊!中國都有華為拉,三大營運商都可以砍諾雞鴨同愛立信單了。如果係涉及國家主權的話,香港幾間營運商睇路啦,分明暗示全部換華為

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-8-29 10:35 AM 發表
歐洲系統? 伽利略定位系統,部server 整完未呢!?
有西錢整先咩柒哥一出聲又要奉獻軍費

馬哥很矛盾的說法,又話唔會因產地有針對性的做法,又話要維護歐洲主權所以用歐洲貨。

前後矛盾很厲害,前一句根本是廢話、裝飾,直接講歐洲行「保護主義」咪得囉!

引用:
原帖由 ingredient 於 2020-8-29 10:24 AM 發表

華為咁高質素的,梗益自己友,俾俄羅斯及非洲各國用先啦~根本大陸都無打算出口5G俾西方國家,只係用5G嚟作為籌碼。
對對對,非洲是全世界最發達既地區,俄佬資訊最流通,西方國家根本無人上網

引用:
原帖由 kenyu4190 於 2020-8-29 10:31 AM 發表

咁都好,遲下發爛西5G可以同其他用華為嘅比較下啦!
駛遲下,就咁依睇數字通MBps差其他差一大截, delay亦較差
內地基站支援n79,本港得一兩間有

引用:
原帖由 eddiecpwong 於 2020-8-29 07:52 AM 發表
法國總統馬克龍談及5G網絡設備的問題,他表示,不會因為電訊公司來自什麼國家,而作出針對性的做法。 馬克龍強調,歐洲有愛立信及諾基亞這兩大電訊設備供應商,可以提供真正的工業方案,獲得充分的安全保障,因為5G的安全問題甚為關鍵,有關策略有需要建基於歐洲的主權。 馬克龍又說,他曾經向中國國家主席習近平表示...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15466 ...
大陸和香港有用愛立訊5G, 即係要禁外國5g供應商入中國和香港啦?

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-8-29 10:21 AM 發表

可能拖到柒撚普選輸才搞,像陰國咁
我都係咁覺得…
之後睇登登如果搞先決定…

家陣, 法國佬那敢不跟美國契哥的方向行啊... 牠敢高調使用華為的話, 黃背心同白頭盔立即在巴黎列隊表演啊...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]