• 瀏覽: 8,209
  • 回覆: 104
+6
新移民係咁上下

引用:
原帖由 36H 於 2020-8-28 06:08 PM 發表
約翰遜只係想接收有錢買屋嘅港人
窮人與狗不得入境
戇鳩仔先至信英國
太多傻仔中伏

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-8-28 05:41 PM 發表
英國BNO特別居留簽證明年一月接受申請,但現時已有不少具BNO身分的港人及家屬通過「Leave Outside the Rules(LOTR

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/1fdfc11520c66cf53b428d592decd8e3/stheadline/inewsmedia/20200828/_2020082816034 ...
揸本BNO有L用咩,人家唔當你係自己人

英國租屋常識黎。
無好既租樓記錄,就要交一到三個月按金,同預交一年租!
即一次過先交13到15個月租金。

唔驚
佢地手足成班去鷹國私了業主

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-28 06:38 PM 發表

先唔理黃唔黃,歐美呢d國家又唔係等錢洗, 無啦啦話收多幾百萬人,唔反感先奇..., 再諗下自己係香港都抗拒新移民, 用腦諗下都知自己唔會受歡迎啦...

另外, 一直以來好多黃人有份助長外國人歧視中國人, 幫手抺黑中國人..., 講近d 新冠肺炎就成日幫手抺黑係中國做成.., 但唔諗下人地會唔會花精神分你係香港人中國人? 而家邊個受返?

佢 ...
同意!
其實西方的所謂民主大國,一直存在嚴重的種族歧視,就好似美國,白人黑人共同生活百幾二百年,黑人都受白人嚴重歧視,何況其他色種人。
歐美歧視中國人,其實完全唔關中國人定香港人,係因為你唔係白種人。見到黃人開口埋口話要打咩國際線,見到真係唔知嬲定笑。西方民主大國,講甚麽普世價值,背後就只有係國家利益,深層意義咪即係白人至上。
民主即係以民為主,中國超過9成人民滿意政府工作,比所有西方民主國家更高,而中國亦不斷在進步,原則上咪應該讓中國保持現狀,先係對人民有最大好處,點解要壓制中國?原因就係中國人威脅到白人第一的地位,所以西方國家只想中國仆街,而絕不理會中國人民是否過得好!
可惜香港黃人中咗西方圈套,可以見到兩岸三地,中國在不斷進步,台灣冇進步,而香港退步中!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-8-28 05:43 PM 發表
搵肥彭lor

佢好幫香港架
Patten : You'd better to live elsewhere

附件

elsewhere.jpg(58.86 KB)

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-28 06:38 PM 發表

先唔理黃唔黃,歐美呢d國家又唔係等錢洗, 無啦啦話收多幾百萬人,唔反感先奇..., 再諗下自己係香港都抗拒新移民, 用腦諗下都知自己唔會受歡迎啦...

另外, 一直以來好多黃人有份助長外國人歧視中國人, 幫手抺黑中國人..., 講近d 新冠肺炎就成日幫手抺黑係中國做成.., 但唔諗下人地會唔會花精神分你係香港人中國人? 而家邊個受返?

佢 ...
香港人起碼有4成人以上係無腦

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-8-28 05:41 PM 發表
英國BNO特別居留簽證明年一月接受申請,但現時已有不少具BNO身分的港人及家屬通過「Leave Outside the Rules(LOTR

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/1fdfc11520c66cf53b428d592decd8e3/stheadline/inewsmedia/20200828/_2020082816034 ...
外國租屋/房, 以美國為例, 要有張[社會保障咭], 房/屋主check過你個信用, 先租俾你.
英國可能用另一方式, 要知你狀況, 你地初坭埗到, 如有親友擔保先.

租屋梗係唔歡迎啦,要買先至會歡迎,因為代表有錢,唔係去英國攞著數呃蝦條。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-8-28 05:47 PM 發表
英國佬有錢唔賺定驚人做租霸呢
大佬,容乜易住七日就搵業主搞五大訴求。上網唱衰佢,裝修到應承為止喎。。

刁你,邊個會租比難民呀?
你估香港D業主咩!

歐洲租務條款向租戶全面傾斜
租咗俾租霸
慘過免費送間屋俾佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]