• 瀏覽: 1,383
  • 回覆: 30
+6
立法會將繼續履行職責不少於1年,但民主派與抗爭派對是否延任仍存在分歧。香港民意研究所今午(28日) 公布有關民主派去留問.......

泛民議員根本不想離任,他們「愛良知,但更愛『糧支』」,明眼人都看得出來。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200828/bkn-20200828152139948-0828_00822_001.html

佢地根本唔想走

請反對派尊重民意啦!

點止咁小呀做晒手腳啦

人算不如天算, 話計埋建制票的泛民.. 點知建制更想佢地走.

第一次結果 = 建制叫佢留, 泛民叫佢走
第二次結果 = 建制更想佢走.

附件

firsttime.jpg(35.43 KB)

2ndtime.jpg(82.84 KB)

泛人 : 即係有人想我地留

林卓廷今日先喊晒口話返立法會

一半人支持總辭,即係仲有一半人支持延任啦,泛民應該順應民意延任

今次要支持犯民………………

即時離任!

引用:
原帖由 羅家聰 於 2020-8-28 17:13 發表
一半人支持總辭,即係仲有一半人支持延任啦,泛民應該順應民意延任
因為第一次結果..

犯民話要計全民50%, 叫佢走, 佢就走, 果陣大部份建制叫佢留的. (主要係條問題). 所以只有總數47% 人叫佢走.

但第二次結果竟然.... 建制叫佢走.

民調結果其實好清楚,當減去中立意見,不論立場大部分市民都反對延任。

好果「民主派」唔跟民意,改稱「民主派」應該更妥當

點會走 有糧支

應該廢除立會

泛民為糧支不惜一切代價

又睇下今次點搬龍門

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]