• 瀏覽: 12,005
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
差不多要復啦,等到幾時,一路有確診一路唔洗返學?

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2020-8-28 11:41 AM 發表
點解中一之後一跳就中五?
新生,准備升大學

支持復課!絕對不能夠再拖落去!

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2020-8-28 11:41 AM 發表
點解中一之後一跳就中五?
因為中一要適應新學校,中五中六就要準備公開試,反而中二至中四會無咁緊迫。

引用:
原帖由 中頑童 於 2020-8-28 06:03 PM 發表
番半日.....同全日有什麼分 別

都係個堆學生老師
分別係返半日中間唔駛食午飯,避免咗大量學生在食飯時互相傳染,因為食飯嘅時候係最容易傳染的。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-8-28 09:36 AM 發表
咪撚讀啦,浪費資源。
你要明白吾係個個學生都係黃屍

引用:
原帖由 油站難吃的表哥 於 2020-8-28 08:00 PM 發表

每件事發生都唔會係單一方面㗎唔會淨係得一方面有責任㗎
白痴,呢啲咁嘅邏輯真係笑死人,黑暴嗰班就單方面想破壞社會囉。自己幻想乜都當事實,然後就話雙方面都有責任,真係好似啲黑幫見人行過唔順眼就打人一樣囉。自己覺得人唔順眼,咁都話係雙方責任,好惡喎。

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2020-8-28 06:02 PM 發表

大量年輕人死於洗腦  時代教育,利多於弊
開口埋口記得 721 加 831 ,真係白痴

全面復課喇,多餘,有沙士都冇辦法冇可能停曬

引用:
原帖由 ivan00000 於 2020-8-28 02:33 PM 發表

呢D傻仔你根本唔駛回佢, 封大陸關喔,以後全部得進口食品甘貴D甴曱有Q錢食,食屎就得,等餓死。

點封法,是否所有物流都封,美國產品,巴西凍肉,印度神油,三星電話,日本產品,樣樣都封?上述地區疫情都嚴重過中國。香港物資用無人機運來?不如想方法限制豁免人仕活動,減少同一般市民接觸,其實一般人同豁免人仕接觸機會唔多,重要做好個人防疫措施。
你有無睇係邊度來豁免人仕引起第三波,只封中國最後同美國一樣收場 ...

引用:
原帖由 ivan00000 於 2020-8-28 09:33 AM 發表
應該所有師生,職員,校工,檢測過無事先可返學
檢測根本吾代表檢測后一小時后冇沙士病毒在身

引用:
原帖由 tim30 於 2020-8-28 11:48 AM 發表
其實上少一年堂影響不大 在家日日接受愛國愛黨教育仲好
冬天沙士會更嚴重,又停課咩?

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-8-28 12:40 PM 發表
網上授課根本行唔通,邊有心機上
咁根本可以炒緊好多老C,慳番一大筆

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2020-8-28 01:38 PM 發表

日日檢測?有用咩?
封關啦,唔封就取消chiNa人豁免檢測入境!
日日檢測冇可能做到

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-8-28 11:55 AM 發表

唔通教育局抽籤號碼、攪珠及派彩?定係專家意見?😅
中一因爲要升級計人數 中五因爲要dse

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]