• 瀏覽: 24,141
  • 回覆: 268
+25
在家門口開戰從來未驚過 ! 老美嚟幾多死幾多 !

中國解放軍在海南島東南部海域進行軍事訓練之際,英媒引述美國國防部官員透露,解放軍周三(26日)向南海試射4枚中程彈道導彈,落在海南島和西沙群島之間的南海海域,正評估導彈類型。消息人士認為,中方做法是對美國發出警告。

早前報道引述中國軍方消息人士指,解放軍當日上午向南海試射兩枚導彈,其中一枚從青海發射的是東風26導彈,另一枚東風21D導彈則從浙江發射。消息指,中方發射導彈的目的,是要改善中國拒絕其他勢力進入南海的能力;又稱美國軍機和戰艦愈來愈頻繁進入南海,中國是以此回應美方行動帶來的潛在風險,但不希望鄰國誤解中方的目的。

淅江海事局當日亦公布,解放軍於周四(27日)早上8時至下周日(30日)下午6時在東海海域,展開「實際使用武器訓練」,外界認為是回應美軍近期的頻繁行動。

中國人權民運信息中心認為,解放軍周三試射導彈將為美俄《新削減戰略武器條約》談判增添變數,同時亦會令美國加快在南韓、日本及其他中國周邊國家布署中程導彈。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200827/bkn-20200827091203609-0827_00952_001.html

美國航母都係擺出來威嚇對手,中國以牙還牙

航母千份之ㄧ嘅價錢,重要可以令幾千人海上冒險!

咁嘅仗,老尾點打?係台灣先相信美國會出手!

屋企門口燒炮仗驅鬼啫冇事嘅, 鬼佬唔使咁驚🤔🤔

super

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-8-27 15:39 發表
航母千份之ㄧ嘅價錢,重要可以令幾千人海上冒險!

咁嘅仗,老尾點打?係台灣先相信美國會出手!
只要開拖,亞太美軍基地全殲

同時亦會令美國加快在南韓、日本及其他中國周邊國家布署中程導彈? 即係話如果中美一開打, 南韓同日本首當其沖做炮灰囉. 日本會唔會成為第一個地方被原子彈爆完, 再食個核彈呢? 

老美唔會自己郁手, 只係不斷挑撥台灣佬去送死

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-8-27 03:45 PM 發表

全面開拖,機會好低。老尾冇日本咁蠢。大陸都冇可能主動挑釁!

極有可能只係玩碰碰船,ㄧ輪嘴炮,各自收塲!

核彈攻台

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-8-27 02:23 PM 發表

?20200827135208

中國解放軍在海南島東南部海域進行軍事訓練之際,英媒引述美國國防部官員透露,解放軍周三(26日)向南 ...
整個南海有北斗,有衛星監察住..

長短棍有東風26和東風21D.
仲未計高超音速既東風17..

美國航媽戰鬥群欄得住十枝八枝,欄唔住全部導彈..

一開戰就等住食導彈全餐...

快點開波

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-8-27 03:45 PM 發表

大家做緊龍鳯戲,不過而家中國唔再俾面美國..
罷明落美國臉子,出埋導彈威嚇,
美國進不敢真開戰,再駛近D,中國應該會開火控雷達LOCK住美國既戰機,戰艦..
但唔會真開火..
美國應該只敢發嘴炮,因為一開戰,美國風險好大...

快d攻打台灣啦,講咁多做乜

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-8-27 02:23 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200827/photo/bkn-20200827091203609-0827_00952_001_01b.jpg?20200827135208

中國解放軍在海南島東南部海域進行軍事訓練之際,英媒引述美國國防部官員透露,解放軍周三(26日)向南 ...
射落海有咩意思
要射就要中出,直射美帝航母
中共同毒男有咩分別,只識打飛機射落廁所

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]