• 瀏覽: 18,705
  • 回覆: 269
  • 追帖: 2
+20
特首林鄭月娥日前不點名批評「所謂」專家、醫生或其他人士不斷去抹黑全民檢測,問「為何會有如此心腸阻止人進行檢測」,表示除了政治計算目的、抹黑中央、破壞中央與香港關係,想不到其他目的。早前表明不會參與全民檢測的港大感染及傳染病中心總監何栢良,透過短訊向商台表示,將暫停過去半年來每天在商台的訪問環節,呼籲「市民大眾要平心靜氣,用科學原則去應對,疫境自強」。

作為一個專家講一D毫無意義嘅說話, 睇佢都係同猿膠獸一樣係政治行頭嘅磚家

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/515952/全民檢測-何栢良將停商台訪問-籲平心靜氣用科學原則應對疫境

個多月前,何醫生大力主張禁堂食,結果鬧得滿城風雨。事後何醫生稱「香港人做錯乜嘢?」藉此斥責政府。

數個月前,何醫生等香港醫護一直推廣全民檢測,並主張由政府付錢資助每個香港人去醫院、化驗室做檢測。如今中國政府出手資助某些指定化驗室做全民檢測,何醫生等醫護又立即反口,指做全民檢測成效不大。

我都不清楚應該還是不應該再信任何醫生。

私家衣牲收三千驗毒就有成效, 政府唔收錢就無作用
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-27 10:00 AM 發表
個多月前,何醫生大力主張禁堂食,結果鬧得滿城風雨。事後何醫生稱「香港人做錯乜嘢?」藉此斥責政府。

數個月前,何醫生等香港醫護一直推廣全民檢測,並主張由政府付錢資助每個香港人去醫院、化驗室做檢測。如今中國政府出手資助某些指定化驗室做全民檢測,何醫生等醫護又立即反口,指做全民檢測成效不大。

我都不清楚應該還是不應該再信任何醫生。 ...

講多錯多!還是多做事,少說話吧!

你呢位磚家唔鳩噏已經天下太平.

鳩叫全面禁堂食既係你.
之後貓哭老鼠假慈悲既又係你.
最悲既係比你鳩噏, 害到無啦啦要踎係街食飯個班.

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-8-27 10:02 AM 發表
私家衣牲收三千驗毒就有成效, 政府唔收錢就無作用
醫醫當然要相衛啦!

同菜仙一鳩樣都係排斥中國外援

極盡縮骨之能事
潛咗水仲好
因為意見全無參考價值

比林鄭鬧完發皮4

真係唔明白,點解有本事有能力的人都喜歡反政府

今日的我打倒昨日的我既磚家!

「市民大眾要平心靜氣,用科學原則去應對,疫境自強」。

我係專家
我唔使 

何栢良平心靜氣就不要亂9up!

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2020-8-27 10:10 AM 發表
何栢良平心靜氣就不要亂9up!
佢同猿膠獸嘅說話係最激進就真

即係咁,
如果用外國嘅膠級試劑同埋去私家醫院三千蚊做檢測呢,
阿何醫生必定會全力支持嘅,
仲可能會帶頭去做添。
可惜依家係用大陸試劑、大陸公司仲要免費添,
咁你叫人地點發死人財呀?
咁佢地私家醫院入左嗰批膠級試劑點算呀?
阻人發達尤殺人父母喎,
咁梗係同政府死過啦。

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]