• 瀏覽: 18,673
  • 回覆: 5
  • 追帖: 2
+20
特首林鄭月娥日前不點名批評「所謂」專家、醫生或其他人士不斷去抹黑全民檢測,問「為何會有如此心腸阻止人進行檢測」,表示除了政治計算目的、抹黑中央、破壞中央與香港關係,想不到其他目的。早前表明不會參與全民檢測的港大感染及傳染病中心總監何栢良,透過短訊向商台表示,將暫停過去半年來每天在商台的訪問環節,呼籲「市民大眾要平心靜氣,用科學原則去應對,疫境自強」。

作為一個專家講一D毫無意義嘅說話, 睇佢都係同猿膠獸一樣係政治行頭嘅磚家

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/515952/全民檢測-何栢良將停商台訪問-籲平心靜氣用科學原則應對疫境

私家衣牲收三千驗毒就有成效, 政府唔收錢就無作用
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-27 10:00 AM 發表
個多月前,何醫生大力主張禁堂食,結果鬧得滿城風雨。事後何醫生稱「香港人做錯乜嘢?」藉此斥責政府。

數個月前,何醫生等香港醫護一直推廣全民檢測,並主張由政府付錢資助每個香港人去醫院、化驗室做檢測。如今中國政府出手資助某些指定化驗室做全民檢測,何醫生等醫護又立即反口,指做全民檢測成效不大。

我都不清楚應該還是不應該再信任何醫生。 ...

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2020-8-27 10:10 AM 發表
何栢良平心靜氣就不要亂9up!
佢同猿膠獸嘅說話係最激進就真

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2020-8-27 10:08 AM 發表
真係唔明白,點解有本事有能力的人都喜歡反政府
智識同分析力唔係同一樣嘢來, 有智識有能力唔等於會做好事

何生身為醫生又唔驗毒又接觸大量病人, 如果佢有美國肺炎, 病人受感染牠是否要承擔責任? 
 自我感覺良好=科學原則?

Xup當秘級

主題標籤 #林鄭月娥
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]