• 瀏覽: 3,512
  • 回覆: 26
引用:
原帖由 nigel212 於 2020-8-26 02:56 PM 發表

哈!咁得意!
自問自答,又自我否定。
到底想討論咩呢?
有人慣性黃毒呻吟啫!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-8-26 01:28 PM 發表
中國咁多農村,大把舊屋,可以拎佢哋d窗框、桌椅、花瓶、茶具...拍賣,豈碼創過億財富!

不過,又唔係喎,文革時,已經打爛哂,無得賣!
淨係 股票市場,你知唔知 中共 一日收幾多億 稅?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-8-26 01:28 PM 發表
中國咁多農村,大把舊屋,可以拎佢哋d窗框、桌椅、花瓶、茶具...拍賣,豈碼創過億財富!

你當祖國人民係流架,要賣祖業為生?
中華人民共和國解放雞,名揚天下,四海為昌,揾唔少外匯。

引用:

食米田共啦,on狗狗無極限,人黃就無腦

已經無野講到要自問自答

引用:

文革中只係打爛存在民間嘅文物。中國只要掘地三米,各大古鎮都可以發現大量文物。
有時間就參加內地旅行團,睇下最近幾十年中國發掘出嚟嘅文物吧!近近哋上廣洲都可以。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-8-27 06:35 AM 發表

代代奴勞,世世娼盛!
五世奇昌

其實蔣介石當時帶左幾多錢去台灣, 呢樣野都講左好奈, 如果成個大陸的錢呢哂去台灣, 台灣想唔發達都難。 另外, 文物都唔係亂賣, 依家都多左國家要買返文物回國。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]