• 瀏覽: 15,995
  • 回覆: 239
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 東方紅 於 2020-8-26 12:21 AM 發表

垃圾店東,不如話兩個人就唔會感染,三個人就會感染咩?連二人堂食都唔好做啦笨。
呢條死七頭店東,我諗都係黃狗

引用:
原帖由 ky527 於 2020-8-26 12:24 AM 發表

呢條死七頭店東,我諗都係黃狗
唔使問啦,仲要攞完保就業津貼添喎。

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-8-26 12:25 AM 發表

唔使問啦,仲要攞完保就業津貼添喎。
又要反,但又要政府幫手,呢啲典型黃畜。。。冇骨氣!

病毒唔識睇時間,不過而家政府只係想有限度放寬,唔想你理人咁夜仲唔番屋企。放寬又嘈,唔放寬又嘈,根本就係為嘈而嘈,香港人質素真係高

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-8-25 11:37 PM 發表

https://tv.on.cc/hk/index.html?i=ONS200825-15062-44-M&d=1598358748

港府在飲食業界千呼萬喚下,終於「特赦」全港食肆由周五(28日)起,提供晚市堂食的時間可延至晚上9時,期間每枱限坐2人等防疫規定則維持。有食店東主批評,放寬禁令對糖水店及火鍋店等黃金營業時段位於深夜的食肆無補於事,質疑晚上9時的「死線」缺乏實際理據。

位 ...
呢段日子好難捱

既然哩位東主咁明白事理,咁就照舊跟磚家講禁堂食咯

只係要大家乖乖返屋企,減少接觸~~

這個東主唔理性... 人UP佢又UP...
什麼 "病毒睇時間"...  真係九唔搭八...
聽一次或者會好笑, 跟風講多幾次就又悶又白痴..

正苦計算開放時數長短... 與增加傳播的機會率... 需作出平衡
以達到最佳 風險 / 效益比 ?

例如: 晚上9-12時... 這時段經濟效益偏低...
若果因為開放這時段而增加傳播機會就唔化算...
從這個方向思考, 根本十分正常...
之前外國地方, 如日本.. 都同香港做法一樣... 無晚市.

呢幾隻曱甴店主認為放寬無幫助,咪早d收檔啦,照舊六點收吖笨7

唔好再派錢幫食店喇!唔識感恩

而家又鬧政府唔立例要業主減租喎不停鬧政府又不停攞著數

放寬咗仲嘈,不如不放寬啦

引用:
原帖由 RealPpl 於 2020-8-26 01:14 AM 發表
放寬咗仲嘈,不如不放寬啦
只是一間半間垃圾舖響度嘈...

再爆發時你哋💩都無得食呀,咁忍多聲氣咪柒做囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]