• 瀏覽: 1,665
  • 回覆: 42
見到內地各市人民生活正常,黃絲曱甴冇得再抹黑內地疫情,心理更不正常

引用:
原帖由 benadsl 於 2020-8-26 10:08 AM 發表

日日話新疆係集中營

https://www.youtube.com/watch?v=XjGG6B54wQc
我美國D親戚,就真係屋企做集中營

我同意,香港人最叻係講污衊說話 (藍藍黃黃都係) 

當年沙士,唔係中央大力推行自由行,香港嘅經濟會復甦得咁快?
今年新冠,唔係中央要求封城,你估香港唔會身受其害?

引用:
原帖由 benadsl 於 2020-8-25 05:52 PM 發表
行政長官林鄭月娥說,中央政府一直十分關心香港情況,面對中央無私支援,不斷藉機抹黑中央以及破壞特區和中央關係的人,理應感到羞愧。

林鄭月娥在社交網頁撰文表示,即使在內地疫情嚴峻時,中央已一直給予物資及協助港人回港,而現時內地疫情較香港穩定,內地人民沒有如某些香港政客掛在口邊的「封關」、「播毒」等污衊說話,內地支援人員到港工作,亦尊重香港制度。

https://newsstatic.rthk.hk ...
唔好忘記香港「點解」會有疫情

武漢肺炎係邊個搞出嚟

中國

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-8-26 10:57 AM 發表
當年沙士,唔係中央大力推行自由行,香港嘅經濟會復甦得咁快?
今年新冠,唔係中央要求封城,你估香港唔會身受其害?
沙士本身已經係中國害香港

之後自由行嚴重扭曲香港經濟

一條街十七間金舖

啲中國人又周街屙屎屙尿污染社區

中港一心,齊心抗疫

感謝祖國的幫助!

何止,六十年代大陸自己旱災,自己都唔夠水,但仍然堅持建造水管,供水俾香港人,所以其實大家對阿爺應該心懷感激!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-26 11:01 AM 發表

唔好忘記香港「點解」會有疫情

武漢肺炎係邊個搞出嚟

中國
中國只係首先發現,無證據係中國搞出嚟!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-26 11:02 AM 發表

沙士本身已經係中國害香港

之後自由行嚴重扭曲香港經濟

一條街十七間金舖

啲中國人又周街屙屎屙尿污染社區
沙士又可以賴落中國度,你真係好嘢!
講得污染社區,邊得一班高尚嘅香港人嚟!

林鄭及國家管治下香港萬多二萬元一尺樓, 樓價全世界最貴, 真係好多謝.......... 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]