• 瀏覽: 1,635
  • 回覆: 22
解放軍開始在渤海、黃海、東海、南海等四大海域進行實彈演練,近一個月來,解放軍公佈曾進行至少9場演習和大型軍事訓練。今天(24日),東部戰區微博透露,東部戰區海軍航空兵一旅,在東海某海域上空,連續展開跨晝夜訓練。《環球時報》20日則指,東部戰區海軍某驅逐艦支隊組織杭州艦、泰州艦...

赤共又玩呢招
到時人地炸你商船漁船唔好呱呱嘈

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/china/20200824/LMFHK7QSLRCBJEDXKYLUBWDMYM/

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-24 06:34 PM 發表

解放軍開始在渤海、黃海、東海、南海等四大海域進行實彈演練,近一個月來,解放軍公佈曾進行至少9場演習和大型軍事訓練。今天(24日),東部戰區微博透露,東部戰區海軍航空兵一旅,在東海某海域上空,連續展開跨晝夜訓練。《環球時報》20日則指,東部戰區海軍某驅逐艦支隊組織杭州艦、泰州艦...

https://hk.appledaily.com/resizer/2R8yGCkgFxmC9gP8RkcGcmz ...
你話緊台灣雄三呀?
雄三一出
台灣省漁船有難

伊朗咁用隻假美國航母做把

回覆 引用 TOP

阿爺話留返D 面子比台灣, 如果真係開戰, 就放幾隻漁船比台灣佬炸下, 唔駛話乜都打唔到咁肉酸.

回覆 引用 TOP

反中L係唔係好驚呀?

回覆 引用 TOP

美國妓者,台灣媒體,香港賣國賊,得啦,去拿5毛.

回覆 引用 TOP

美國軍艦最怕貨船。

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4

回覆 引用 TOP

真亦假時假亦真,
打錯隻真商船佢就PK~

收溪錢呀

回覆 引用 TOP

蔡英文昨夜嚇到尿床。

回覆 引用 TOP

呢招叫草木皆兵
有名堂的

回覆 引用 TOP

中國好嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-8-24 06:45 PM 發表

你話緊台灣雄三呀?
雄三一出
台灣省漁船有難
2020.01.02今(2)日一架搭載多位高階軍官的黑鷹直升機,因不明原因迫降,共造成8人罹難,其中包含參謀總長沈一鳴。資深國防諮詢委員宋兆文憶起好友時,數度哽咽,認為失事的人為因素不大,恐是機械本身出問題。

2020.07.17 陸軍航特部601旅一架OH-58D戰搜直升機,昨天下午發生墜機意外,造成少校正駕駛簡任專、上尉副駕駛高嘉隆傷重不治。軍方指出直升機起飛約2分鐘後,機組員就回報旋翼轉速過低,照程序應立即迫降,但當時飛機位在民宅上方,駕駛員為避免民眾傷亡,才選擇左轉飛回基地,接著便墜落地面,相隔一天後墜機瞬間畫面曝光。

台軍“爺爺級”坦克爬坡時熄火撞上後車,致2名軍人受傷
時間:2020年04月28日 16:05  稿件來源:環球時報
   據台灣《中時電子報》4月28日報道,台陸軍542旅1輛CM-11“勇虎”坦克,昨天(27日)在新竹湖口北測中心進行基地訓練時,在爬坡過程中突然熄火,造成整輛坦克往下滑動,與後方坦克發生碰撞後滑落邊坡,副車長及駕駛仍受到擦傷沒有大礙。

台灣海陸空軍全面震懾解放軍

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2020-8-24 08:39 PM 發表

真亦假時假亦真,
打錯隻真商船佢就PK~
有咩問題?
罪魁禍首係搵商船軍用嘅赤共
打緊仗正常船都匿埋
你貢過去就係犯法!

打過至知

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]