• 瀏覽: 1,462
  • 回覆: 16
+2
英國政府宣布因應港區國安法通過,擴大英國公民(海外)護照(BNO)持有人的權利。移民也成為本港的熱話,部分香港人考慮移民英國。路透社報道,自港區國安法通過後,英國樓市湧現大量港人買家,部分地區的單位供

英國d樓可以炒得起, gogogo!

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2733293/【BNO移民】英國樓市湧現港人買家 買樓要排候補名單?mtc=20023

有錢人就買樓,唔知啲曱甴去度點挨呢

香港人真有錢

炒貴晒d樓,英國人一定很感激

即是, 所謂香港人又想炒貴英國的樓房了... 難怪外國人咁L憎恨香港炒賣L啊...

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2020-8-24 18:08 發表
遲早排華。今日BLM, 明日會有CLM haha

藍絲買房,租比d智障曱甴,食佢人血曼頭

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-8-24 18:09 發表
即是, 所謂香港人又想炒貴英國的樓房了... 難怪外國人咁L憎恨香港炒賣L啊...
不lau都乞人憎, e+憎多幾憎, 遲早會好似印尼排華!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-8-24 05:52 PM 發表
剛買咗個7千萬 原本買香港滴
peter仔,7000蚊你有無啊?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-8-24 05:52 PM 發表
剛買咗個7千萬 原本買香港滴
隔山買牛,等睇變爛尾樓苦主

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2020-8-24 06:08 PM 發表
去到有排受

睇路啦!

炒貴樓賺錢既, 我就知有.
炒平樓賺錢既, 暫時未有...平手離場算偷笑.
炒燶既都有 (買MANCHESTER既樓花, 結果...爛尾).

等我以為有幾墟冚, 好奇 click 個 link入去及下.......... 爭D 噴左成啖茶落個芒度.

附件

FK10101234.png(73.96 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]