• 瀏覽: 15,005
  • 回覆: 181
+4
申入鼻定申入口驗。鼻

美國幾個月前就係好多人咁諗.

💩開⋯⋯何賤狗,反中反上腦,枉自稱有醫學智識。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-8-24 07:43 PM 發表

我係第二個貼講過:

其實係講緊風險同回報的問題。

最後就係一個字,我值唔值得為證明「果一刻我有中招/無中招」而去冒風險。
檢測只係講緊「果一刻我無中招/中左招」,
果一刻無中招的,可能一離開檢測處出到街已經畀人傳染左。
果一刻中左招的,結果出果陣可能已經好番。

而且記住,就算知道果一刻我中左招,可以點?
可唔可以提早入醫院?.......似乎要等方舟醫院起好先夠床位。
有冇特效藥話提早食咗 ...
一句講晒. 因為你戇鳩.

檢驗完後感染風險同不檢驗既風險邊個大係有數得計. 你唔識計代表你正確?
就算唔計數, 周圍都有例子, 證明全民檢驗比起由得隱型病患傳播好好多.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-8-24 08:26 PM 發表

一句講晒. 因為你戇鳩.

檢驗完後感染風險同不檢驗既風險邊個大係有數得計. 你唔識計代表你正確?
就算唔計數, 周圍都有例子, 證明全民檢驗比起由得隱型病患傳播好好多. ...
要人先冒險去降低風險,值唔值得,就見人見智。

或者政府可以幫大家計吓風險回報.......

引用:
原帖由 cb600 於 2020-8-24 03:53 PM 發表
全民檢測計劃將於9月1日展開,香港大學感染及傳染病中心總監何栢良今早(24日)在電台節目表示,自己不會參與檢測計劃,亦沒打算報名協助採樣。他認為,全民檢測在政府「三管齊下」策略下成效低,而自己有嚴格管理生活,受感染機會微乎其微,並不懷疑自己是隱形傳播者。他又呼籲市民決定是否參與檢測時,要考慮自己的風險,以及會否是隱形患者等。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20 ...
怕比人排斥

對黃屍暴徒,殺無赦

証明佢身有屎唔敢去驗,可憐人

呢條黃人

有冇人告知我去驗來做乜九?去驗時點都高風險過唔去。

又係佢  9UP當秘級  睇吓幾時又反口

引用:
原帖由 paulchen 於 2020-8-24 04:33 PM 發表
所謂磚家
原來覺得自己無事就唔驗
又證明弱智都可以做磚家

青山傻佬一樣話自己智力正常
如果佢去做手術,個病人自求多福啦

佢懷疑果條係盲腸,就剪落去,點知剪錯條大腸,dklm

做醫生做到咁仆街,話俾人知唔驗身就唔會有病

佢可能用自己權力在自己個lab驗,咁咪唔洗做出去驗。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]