• 瀏覽: 36,230
  • 回覆: 403
  • 追帖: 3
+14
美國積極拉攏盟友封殺中國科技巨企華為之際,俄羅斯外長拉夫羅夫周日(23日)宣布,俄方準備與中方以及華為在5G技術上展開合

老美好快就連第三國家都不如,
海盜領袖,種族歧視,獨裁民主,美國肺炎,全國暴亂80天不斷,
美國假4.5G落後全世界5G設備,
眼前世界只有中,韓,日,歐,非,是領先地區

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200824/bkn-20200824001029544-0824_00952_001.html

飯要一口一口食
美國有5GE

繼巴鐵之後, 俄鐵!

中俄一直關係友好,點會理柒朗普廢吹。

中俄關盟

樓主消息非常落後,咩美國假5g都講得出,明顯消息非常落後,美國上年係曾經出過過渡5g,但之後好快人地係第一個商用5g上線架,美韓係第一二位5g領先者嚟架,順便update埋你啦,華為5g並不是領先業界架,只係佢申請咗好多5g專利而已,多專利要有人用先係成功,甚麼必要專利係必須開放俾各電訊業使用,而可以收取一個最低專利稅(呢種必要制式專利係唔可以唔開放架,因大家通過用同一種制式開發)。
另方面華記點同俄佬合作呀?都冇5g基站晶片,點安裝呀?

等住睇五眼聯盟通訊科技落後變成C眼聯盟

正路, 係美國一直吹話用華為好危險姐

引用:
原帖由 20201616 於 2020-8-24 08:59 發表
樓主消息非常落後,咩美國假5g都講得出,明顯消息非常落後,美國上年係曾經出過過渡5g,但之後好快人地係第一個商用5g上線架,美韓係第一二位5g領先者嚟架,順便update埋你啦,華為5g並不是領先業界架,只係佢申請咗好多5g專利而已,多專利要有人用先係成功,甚麼必要專利係必須開放俾各電訊業使用,而可以收取一個最低專利稅(呢種必要制式專利係唔可以唔開放架,因大家通過用同一種制式開發)。
另方面華記點 ...
有無去過西班牙電訊展架? 華為一直都領先業界. 唯一competitor 係 Ericson 咋. 相反美國自身一向通訊都唔太先行的.

而華為近年點解咁勁, 其中一原因係美國的Nortel 係金融風暴自己摺左. 大部份公司局轉 Ericson/Nokia 或 Huawei. Huawei 比較平, 因為歐美供應商, 你叫佢做小小野, 你要等一世架. (同埋過百萬). 而近年亦因為Huawei 搶了市場後, 收費都開始貴. 到5G 就更加強勢. 不過美國攪華為後, 的確嚴重影響到華為的.

所以美國話華為抄佢, 我又覺得幾好笑. 佢自己都無攪好多年. 咁點解美國唔攪呢? 大佬人地出部蘋果或搞金融賺多好多錢架, 電訊設備對美國來講跟本無肉食. 咁點解佢又要攪華為? 因為佢係中國其中一間出名既公司.

引用:
原帖由 1333333 於 2020-8-24 06:59 AM 發表
美國積極拉攏盟友封殺中國科技巨企華為之際,俄羅斯外長拉夫羅夫周日(23日)宣布,俄方準備與中方以及華為在5G技術上展開合

?20200824002144

老美好快就連第三國家都不如,
海盜領袖,種族歧視,獨 ...
你估5G淨係用喺電話咩
5G可以令一個國家工業進步好快成為大國
冇咗5G高速嘅交通網絡 無法成功
無人自動駕駛更加唔使諗
所以美國好驚
要打壓中國

附件

Screen Shot 2020-08-13 at 9.56.01 AM.png(150.91 KB)

Screen Shot 2020-08-13 at 9.56.01 AM.png

Screen Shot 2020-08-13 at 9.53.27 AM.png(378.88 KB)

Screen Shot 2020-08-13 at 9.53.27 AM.png

引用:
原帖由 20201616 於 2020-8-24 08:59 AM 發表
另方面華記點 ...
其實你係咪好多嘢都唔知呢 五支必需要嘅專利 係要開放 但係都要收錢 華為而家係同好多國家互換專利 華為唔收錢 其他國家亦都開放佢嘅專利比華為 但係而家美國封殺 五支就梗係要畀錢華為啦 而家啲美國企業喊咁口 華為而家喺美國打官司 要收番佢嘅專利費 美國企業幾唔妥特朗普你唔知咩 華為而家要收嘅專利費 天價 你話美國畀唔畀好 唔畀嘅話 咁以後美國嘅專利 中國都唔畀錢 畀嘅話 好似高通啲咁嘅公司 芯片生意已經少咁大半 仲要比天價專利費 死未 咁你話美國嘅五支 仲會點樣行呀

好野自然有人會用, 那怕美國無理打壓.

引用:
原帖由 20201616 於 2020-8-24 08:59 發表
另方面華記點 ...
我再比多小小料你啦. 5G 開始軟硬係分開的. 但我知電訊供應商好唔like 呢樣野. 因為blackbox 可以賺大錢, 硬件同軟件分開就難搞了. 所以班友將軟硬分開後. 再盡可能夾埋一起賣比人. 但呢樣野可能救左華為. why? 咁賣軟件又點會要芯片呢? 即一部HP機裝上華為軟件就可以成為電訊設備了.

你睇到呢一點, 跟本美國唔會再做呢D 軟件, 因為已經唔值錢了.

Trump Trump 其實只係拿來玩. 至在打死中國出名的公司.

所以我經常話,呢個世界唔係只得你老美一個國家同中國做生意,無咗你一樣有其他出路㗎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]