• 瀏覽: 13,541
  • 回覆: 153
+2
台灣吹得好"行"嗰架F16V呢, 攞黎擺呀???做咩仲唔出去呀??

唔郁時就可以吹無敵, 但大陸一黎就9縮, 咁就可以繼續吹F16V成9億幾一架抵買啦, 俾水啦, 台灣水魚

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-22 03:16 PM 發表
原標題:台媒再曝解放軍戰機越“海峽中線”飛行1.5小時
台媒引用台灣網友爆料稱,前天(20日)下午4時許,解放軍戰機進入所謂“海峽中線”以東、繞飛台灣“防空識別區”,飛了一個半小時,“還畫圈圈”。對此,台“空軍司令部”聲稱“相關海空動態都有掌握”云云。
...
每次美國玩完野,解放軍就飛來。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-22 03:16 PM 發表
台媒引用台灣網友爆料稱,前天(20日)下午4時許,解放軍戰機進入所謂“海峽中線”以東、繞飛台灣“防空識別區”,飛了一個半小時,“還畫圈圈”。對此,台“空軍司令部”聲稱“相關海空動態都有掌握”云云。
據台灣“中時電子報”報道,還有台灣網友爆料,前天(20日)晚上8點,解放軍戰機又第二次進入台“防空識別區”。另外,有軍事迷前天(20日)清晨5 ...
美國做初一,解放軍就要做十五。
禮上往來。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-8-22 09:58 PM 發表

美國做初一,解放軍就要做十五。
禮上往來。
美軍飛入中國防空識別區,解放軍就飛過海峽中線。

美軍軍機的行動係政治操作,旨在向中國示威,以提振選情,中國以牙還牙,解放軍飛過中線,就係挑戰返美軍,令到侵侵無法憑這些政治操作攞分,甚至因為有可能令美國捲入戰爭而失分。

君子豹變,狼子野心

「中線」是美國限制台偽政權的,不適用於中國大陸

越“海峽中線”飛行 1.5小時,“廣播驅離” 哂氣啦。

即係老解南北來回,仲玩下花式先至用到粒半鐘。

引用:
據台灣“中時電子報”報道,還有台灣網友爆料,前天(20日)晚上8點,解放軍戰機又第二次進入台“防空識別區”。另外,有軍事迷前天(20日)清晨5 ...
其實解放軍可以試試飛越綠島上空,唱返首“綠島小夜曲”……
綠島位於台灣東南部外海,以前係國民黨囚禁政治犯嘅地方,台灣本島嘅防空導彈應該打唔到咁遠……

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2020-9-19 09:43 發表

其實解放軍可以試試飛越綠島上空,唱返首“綠島小夜曲”……
綠島位於台灣東南部外海,以前係國民黨囚禁政治犯嘅地方,台灣本島嘅防空導彈應該打唔到咁遠…… ...
就算飛過台中,呆子也不敢吹半句

接落去會越黎越常態化,不按規劃日夜持航,也絕不怕擦槍走火.

老美逼大陸出手解決臺灣問題。我懷疑中共同侵侵傾掂數,用支持連任來換取臺灣統一。事實擺在眼前,美軍啲每次對臺海行動,PLA都會對臺更進一步深入,海峽中綫及防空識別區已不復存在,直逼近岸十二海哩。下一步就係臺島上空啲武裝軍事演習規劃。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-22 03:27 PM 發表
台灣吹得好"行"嗰架F16V呢, 攞黎擺呀???做咩仲唔出去呀??

唔郁時就可以吹無敵, 但大陸一黎就9縮, 咁就可以繼續吹F16V成9億幾一架抵買啦, 俾水啦, 台灣水魚 ...
已經好努力講咗廣播驅離,若PLA唔肯走,將會用廣播次數煩死佢(廿二次)。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-22 03:41 PM 發表

每次美國玩完野,解放軍就飛來。
宜且每次都會再插入深一D。

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-9-19 10:49 AM 發表

就算飛過台中,呆子也不敢吹半句
會不會太冒險?到時如果呆灣真發射防空導彈,到時皮球又踢回大陸那邊,輪到中共煩惱要不要真的開戰好?……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]