• 瀏覽: 1,728
  • 回覆: 44
特首林鄭月娥今午(21日)與官員會見記者,交代政府抗疫工作。食物及衛生局長陳肇始稱,全球的新型冠狀病毒疫苗採購競爭相當激烈,政府會雙管齊下採購,務求盡快為市民採購疫苗。

大陸疫苗, 經濟三期臨床和在國外測試, 應該安全

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200821/s00001/1597997808772/陳肇始-全球疫苗採購競爭激烈-港府將雙管齊下採購

以前傳染病的疫苗和治療藥物,大多由老美和德國英國主導,賺了巨款,今次新冠肺炎,老美多了許多競爭者,生意困難很多了。

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2020-8-22 08:12 AM 發表
以前傳染病的疫苗和治療藥物,大多由老美和德國英國主導,賺了巨款,今次新冠肺炎,老美多了許多競爭者,生意困難很多了。
今次我信大陸 因為三期臨床在巴西中東智利做 好難造假 如成功測試 應該安全可靠

唔止係雙管。可稱係多管齊下。

直接同中國訂喇

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-8-22 10:08 AM 發表

今次我信大陸 因為三期臨床在巴西中東智利做 好難造假 如成功測試 應該安全可靠
外國幾萬對眼睇住中國疫苗,幾難有假。而且多在國外真人測試,冇得輸!不過如果有CXA興風作浪就好難講。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-8-22 10:12 發表
直接同中國訂喇
落雨擔遮,中國有十三億人,要等

國產疫苗斷舊估應該安全

用大陸疫苗唔得架咩

係都要同外國爭住攞

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-8-22 10:08 AM 發表

祖國的疫苗如果上市,一定會得到世衛的認證的。

乜真係有... 疫苗嗎?

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2020-8-22 08:12 AM 發表
有藥,美國歐洲自己都唔夠用,分唔到,中國有藥可用!

支持中國疫苗!

黃人唔用國產,可以慢慢等英美剩餘物資

叼~~~~又系全球搜,睇你香港的防護衣,有前無后,看看國內的,全包。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]