• 瀏覽: 5,814
  • 回覆: 94
+3
【明報專訊】今次民調分為電話抽樣及網上自發填寫兩個不同的調查。抗爭派近日在網上不斷呼籲支持者,參加香港民研昨日公布、有關立法會議員去留的網上意見群組調查。香港民研主席兼行政總裁鍾庭耀昨說,網上調查新增的意見群組成員有7000多人,留意到這些可能是基於動員而參加群組的成員,意見是傾向不希望民主派留任,「動員力量有些微影響今次結果」。他形容,「過去一周很多市民動員出來答題目,情緒因素大很多,理性思考暫時不足夠」,而現時去留利弊的討論不多。

下?你地做任何"民調"都唔係有情緒因素既咩??

明知俾班激進騎劫,要同你地"攬炒",鍾生完全唔敢題.....

可以肯定,就算做多十次"民調",結果都係要班犯暴走.....

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20200822/s00002/1598034708203/稱網上動員反留任-鍾庭耀-情緒因素大

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-22 05:25 AM 發表
【明報專訊】今次民調分為電話抽樣及網上自發填寫兩個不同的調查。抗爭派近日在網上不斷呼籲支持者,參加香港民研昨日公布、有關立法會議員去留的網上意見群組調查。香港民研主席兼行政總裁鍾庭耀昨說,網上調查新增的意見群組成員有7000多人,留意到這些可能是基於動員而參加群組的成員,意見是傾向不希望民主派留任,「動員力量有些微影響今次結果」。他形容,「過去一周很多市民動員出來答題目,情緒因素大很多,理性思考暫 ...
就係有班香港懶醒的人唔怕民粹主義當道, 縱容暴民搞搞震
妄顧市民利益
仲以為自己好偉大捍衛人權
當呢啲叫民主, 搞亂社會

引用:
原帖由 top11 於 2020-8-22 05:37 AM 發表

就係有班香港懶醒的人唔怕民粹主義當道, 縱容暴民搞搞震
妄顧市民利益
仲以為自己好偉大捍衛人權
當呢啲叫民主, 搞亂社會
成日民調決定一切....
呢D野已經響西方証明好容易俾人帶風向.....
同你玩民調果班犯暴友係少數架,但佢地可以一要多投去"製造"人多既聲勢嘛.....
再加上有班友真係想逼班溫和犯暴走.....上次"三罷"又係咁,初選都係咁...結果俾班激進騎劫晒....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-22 05:43 AM 發表
成日民調決定一切....
呢D野已經響西方証明好容易俾人帶風向.....
同你玩民調果班犯暴友係少數架,但佢地可以一要多投去"製造"人多既聲勢嘛.....
再加上有班友真係想逼班溫和犯暴走.....上次"三罷"又係咁,初選都係咁...結果俾班激進騎劫晒.... ...
係囉~
所以根本由一開始就係民權泛濫~
所有野都有限度~
有人無限放大民主民權~
個個以為自己最巴閉~
自私自利~

邊處有網上民調?俾條link吖,唔該~

今次犯民親身示範
乜野叫做捉蟲入C FU
同埋乜野叫自製政治炸彈

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-22 05:25 AM 發表
【明報專訊】今次民調分為電話抽樣及網上自發填寫兩個不同的調查。抗爭派近日在網上不斷呼籲支持者,參加香港民研昨日公布、有關立法會議員去留的網上意見群組調查。香港民研主席兼行政總裁鍾庭耀昨說,網上調查新增的意見群組成員有7000多人,留意到這些可能是基於動員而參加群組的成員,意見是傾向不希望民主派留任,「動員力量有些微影響今次結果」。他形容,「過去一周很多市民動員出來答題目,情緒因素大很多,理性思考暫 ...
主動喺網上向佢發表意見啲人,大部份都係激進派。
以前嘅抽樣調查都有問題,何況係啲主動發表意見啲人!
奇怪嘅係,唔覺有公開過可以主動喺網上向佢提出意見。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-8-22 06:47 AM 發表

主動發表意見啲人,大部份都係激進派。
以前嘅抽樣調查都有問題,何況係啲主動發表意見啲人!
其快嘅係,唔覺有公開過可以主動向鐘生提出意見。 ...
好心鍾庭耀做民調,做得光明磊落啲啦!

引用:
民調;全稱:應泛民要求文宣結果調查。攬炒派呷得蕉,做定廢棄物。

要做到支持留任才收手

世紀大片《泛民內鬥》上演,分分鐘仲好睇過當年白鴿走入去中聯辦

人係一定有情緒架啦做民調諗埋人地有無情緒即係點呀

情緒因素大?所以個民調會「唔準」嗎?
咁好唔好等市民「熱情冷卻」之後再做一次嗎?不過到時又話沒了熱情,民調又反映唔到當時個問題!

做十次民調,其中一次結果唔夠百分之九十要犯民議員辭職。免為其難⋯⋯留任囉

叫你哋唔好留任諸多藉口唔走

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]