• 瀏覽: 6,756
  • 回覆: 97
1至3月強積金有供款的一人3萬,其他人無

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-21 07:33 PM 發表

不如實施共產
好啊+x哥巧多錢

唔好淨係識得派錢啦你班廢物!
DLLM我唔係要你派錢呀!錢我冇咩? 我要你做野搞反對派嗰班仆街呀!

引用:
原帖由 john117 於 2020-8-21 05:54 PM 發表
政府計劃推出第三輪防疫抗疫基金,民建聯約見政務司司長張建宗,建議全民再派現金、設立失業援助金,以及容許僱員提取強積金作緊急用途等。

民建聯主席李慧琼表示:「早前政府已派發一萬元現金,系統相信比較成熟,亦相信只要政府願意,能在比較短時間內發放。希望政府評估過,如果庫房可負擔,亦預算第三波(疫情)穩定時,還有第四波來臨時,我們儲備是否可負擔;如果可負擔之下,我們認為派多於五千元當然支持。」

...
真係唔好再搞保就業啦,只有益僱主,對僱員完全冇裨益,且對僱員嚴重不公平。

引用:
原帖由 aoaoaaoo 於 2020-8-25 06:53 PM 發表

好啊+x哥巧多錢

引用:
原帖由 john117 於 2020-8-21 05:54 PM 發表
政府計劃推出第三輪防疫抗疫基金,民建聯約見政務司司長張建宗,建議全民再派現金、設立失業援助金,以及容許僱員提取強積金作緊急用途等。

民建聯主席李慧琼表示:「早前政府已派發一萬元現金,系統相信比較成熟,亦相信只要政府願意,能在比較短時間內發放。希望政府評估過,如果庫房可負擔,亦預算第三波(疫情)穩定時,還有第四波來臨時,我們儲備是否可負擔;如果可負擔之下,我們認為派多於五千元當然支持。」

...
目前全民派多一萬攏絡民心係最佳時機,林鄭月娥主動啲啦

引用:
原帖由 天驌久策1 於 2020-8-25 07:58 PM 發表

我覺得唔會今年派喇,拖到出年先派
要有效就今年9月份內全民派多一萬,呢樣係政治智慧

民建聯你地建制開左幾多間黑財做賭網??

民建聯你班建制同特9英甘L大膽大6條水走地下錢莊開黑財托$走佬??

引用:
原帖由 天驌久策1 於 2020-8-25 07:58 PM 發表

我覺得唔會今年派喇,拖到出年先派
依家搞都出年先派喇, 依家落實派錢到時剛好救經濟

派錢,D人攞去買iPhone。可否只資助物資,例如只可以買糧食,生活必需品,搭車,睇醫生之類?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]