• 瀏覽: 21,506
  • 回覆: 197
+10
首名被控違反《港區國安法》的男子唐英傑,申請人身保護令及第二度申請保釋,法官周家明法官及李運騰昨開庭先處理人身保護令,今日頒布書面裁決,拒絕人身保護令的申請。 唐英傑被控一項「煽動他人分裂國家罪」及一項「恐怖活動罪」。他涉嫌在今年7月1日,在灣仔駕駛電單車撞傷警員,當時電單車上插著寫有「光復香港、時...

估唔到今次大律師公會主席都幫唔到YC 喎...

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1545115-20200821.htm?spTabChangeable=0

都正路, 點會為左d 2打6比機會啊爺落佢地面

邊個?大雞屎?

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-8-21 16:35 發表
邊個?大雞屎?
電單車友要保釋.. (用人身保護令).. 被拒.. 由大律師公會戴啟思幫佢申請.......

so funny, very happy

人家每月袋10萬住豪宅曱甴幫人抬橋住監房

d 錢從何來, 條肥鬼收得唔平.

on 9 仔,慢慢坐啦

係監倉好安全唔使保護令

引用:
原帖由 cskch 於 2020-8-21 04:31 PM 發表
首名被控違反《港區國安法》的男子唐英傑,申請人身保護令及第二度申請保釋,法官周家明法官及李運騰昨開庭先處理人身保護令,今日頒布書面裁決,拒絕人身保護令的申請。 唐英傑被控一項「煽動他人分裂國家罪」及一項「恐怖活動罪」。他涉嫌在今年7月1日,在灣仔駕駛電單車撞傷警員,當時電單車上插著寫有「光復香港、時...

估唔到今次大律師公會主席都幫唔到YC 喎... :smile_27 ...
國安法庭審判下不保釋是原則,准保釋是個案。
肥佬黎因為還在警方辦案中,未移送到國安法庭,所以才以48小時為限由警方准予保釋。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-8-21 04:39 PM 發表
11524115 人家每月袋10萬住豪宅曱甴幫人抬橋住監房
下圖好多天使

正常,人身保護令不是這樣用的。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-8-21 04:39 PM 發表
11524115 人家每月袋10萬住豪宅曱甴幫人抬橋住監房
精人5次會考得一分做已完買豪宅..
笨人皇仁入醫科都畢唔到業做黑暴...

知道人身保護令係乜野之後
就知道根本就玩唔出D乜野

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]