• 瀏覽: 9,232
  • 回覆: 69
引用:
原帖由 碌都負唔到 於 2020-8-21 07:48 PM 發表
念起對上一次大陸講乜乜殺手喺唔知乜嘢雷達專捉隱形機  跟住水左伊朗買 念任一戰成名  
點知比以色列炸F35到體無完膚  呢度D小粉紅話唔計數喎 以色列用左F16電子干擾😂😂😂
完來買隻雷連返嚟刺喺防35唔喺防16既  咁不如
單挑啦  約個時間地點聚埋一齊睇下掃唔掃到啦😂
所以我對乜乜殺手果D真係好有保留  咁大隻航母喺南海當自己屋企咁又唔打返一兩隻? ...
佢地仲話伊朗好想買殲十,我就話,喺美國佬想伊朗買殲十就真

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2020-8-21 08:33 PM 發表

美國沒有5G?? 你係邊度聽番嚟架?? 領導俾你資料??
美國有5g 不過速度慢都好似四支咁咋嘛 深圳而家行緊嘅 就係真正嘅五支

引用:
原帖由 momo481716 於 2020-8-22 12:52 AM 發表

共產黨講野可以信?信果個都係on9
乜唔係你班傻系既中心思想?
你應該信特朗普 飲滴露好唔好 出街千祈唔好戴口罩 真係唔知你哋啲人諗乜

勁喎, 有兩款導彈

引用:
原帖由 momo481716 於 2020-8-22 06:47 AM 發表

其實你睇唔睇得明我第二句講乜
豬隊友
咁就當我睇唔明啦

同意 跟美國發生真正戰爭之時 衛星必半盲/盲9成
防止美國海上棺材變巨無霸,就只有多設水下長城網和雷達點

引用:
原帖由 momo481716 於 2020-8-22 06:47 AM 發表

其實你睇唔睇得明我第二句講乜
豬隊友
的確係睇得唔清楚 再睇明白了 唔好意思

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2020-8-21 04:09 PM 發表

高清衛星就是所謂的間諜衛星,你不會連間諜衛星也沒有聽過吧。
麻煩你post有關衛星捕捉及跟蹤航母詳細方法

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-8-20 04:51 PM 發表

當核彈在太空爆炸後,會在軌道內做成核子/中子風暴會燒壞衛星的電子零件。核子風暴會因核當量的大小而在軌道上圍繞地球轉一段時間。

除核子風暴外,還會造成擴散式的高速碎片。那些碎片可以在軌道上停留非常長的時間並阻止新的衛星使用軌道。

要重組衞星偵測系統是需要多個衞星的。
如果是熱核戰的話,戰爭的時間不會太長。等軌道清理完和核子幅射消散,可能人類已經滅亡了,

如果只限太空核戰的話,相方只會不停在太 ...
小朋友導彈只能打低軌道衞星,打不到高軌道定位衛星

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-8-20 04:51 PM 發表

當核彈在太空爆炸後,會在軌道內做成核子/中子風暴會燒壞衛星的電子零件。核子風暴會因核當量的大小而在軌道上圍繞地球轉一段時間。

除核子風暴外,還會造成擴散式的高速碎片。那些碎片可以在軌道上停留非常長的時間並阻止新的衛星使用軌道。

要重組衞星偵測系統是需要多個衞星的。
如果是熱核戰的話,戰爭的時間不會太長。等軌道清理完和核子幅射消散,可能人類已經滅亡了,

如果只限太空核戰的話,相方只會不停在太 ...
大家唔會喺太空用核彈,因為美國係好早期已經喺太空引爆過一個核彈,最打穿左臭氧層造成電磁風暴,最後聯合國制定唔可以喺太空上面用核彈,因為太空係屬於全人類

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2020-8-20 02:25 PM 發表
有人說多雲天氣高清衛星就觀測不到航母了,但是多雲天氣對航母艦載機著艦也是困難的,航母也不會在多雲天氣發起攻擊的。
還有低軌道合成孔徑雷達衛星協助定位,彈頭上的雷達做末段導引變軌,所以航母可以躲藏在雲層下避彈道導彈這論據是不成立的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]