• 瀏覽: 2,057
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-8-19 08:47 AM 發表
點炒,炒幾多
都輪唔到爛屍5毛做
陰公
繼續係庇戶工場努力吧
炒左D黃絲公墓員去

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-8-19 09:37 AM 發表

甘呢個政府要解散都得
因為大部份除左最大粒個d要舔
其他中低層
都係正義為民服務之士
系咩,你又知,一於炒左D黃絲去

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-8-19 09:39 AM 發表

甘成個政府就會崩潰
未必

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-8-19 09:17 AM 發表

俠之大者
為國為民
唔係爛屍5毛能夠明白到
更加做唔到
明白既明白既
錢喎

打政府工
反政府
合理咩?

公墓員話政府廢、但佢地冇諗下政府點解廢成咁、係唔係因為請左佢地呢班廢人剩係識9up唔做、咁政府一定好能廢囉!!!所以咁能憎政府應該先檢討下自己係唔係廢物!!!如果重要出黎攪事既、真係唔該炒能哂去兼要刑事檢控囉!!!

過左試用期都應該照炒

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-19 12:54 AM 發表
由舊年6月開始嘅反修例風波持續至今,曾多達逾40名公務員因涉嫌參與違法嘅示威遊行而被捕,令外界質疑公務員政治中立嘅問題。

?20200818232351

由舊年6月開始嘅反修例風波持續至今,曾多達逾40名 ...
拉係唔少得,革走就絕對要執行。

公務員

引用:
原帖由 martin101 於 2020-8-19 06:49 AM 發表
拉9晒
所以民政事務局唔開門?又有可能喎。

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-19 12:54 AM 發表
由舊年6月開始嘅反修例風波持續至今,曾多達逾40名公務員因涉嫌參與違法嘅示威遊行而被捕,令外界質疑公務員政治中立嘅問題。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200818/photo/bkn-20200818231250646-0818_00822_001_01b.jpg?20200818232351

由舊年6月開始嘅反修例風波持續至今,曾多達逾40名 ...
………反而質疑政府嘅做法會令年輕人唔敢加入政府。佢舉例話部分公務員唔支持凍薪,反問公務員不滿薪酬而上街集會,會唔會被視為「非法公眾活動」及「搞對抗」囉。………

呢條姓梁點做工會?不滿薪酬上街係工運,唔係社運,工運係香港有法例保障㗎,你分清楚未?

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-8-19 08:40 AM 發表
公務員工會聯合會總幹事梁籌庭誓死守護英治時期鐵飯碗政策
呢條粉樣幾十都只係個文員

支持政府炒晒班仆街

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]