• 瀏覽: 1,340
  • 回覆: 17
美國國務院網站8月17日公布,美國進一步限制華為取得美國科技的措施。華府17日擴大「外國直接產品規則」(Foreign Direct Product Rule)的範圍,

尾國認為殺死華為就能阻止中國進步,這種想法本就非常天真,因為華為只是中國的一個企業,中國是一個和尾國一樣深厚的體系,難道尾國沒有了高通、思科、蘋果,尾國這個國家就徹底不行了嗎?何況,華為也不會坐以待斃,未來一旦尾國逼出一個全能華為,那真的是尾國自己製造的最強大對手。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/512074/中美角力-美國進一步限制華為-收緊獲取晶片途徑

唔俾用 GPS, 就出左個北斗.

400 萬人出左個李XX, 10 億人可以出到幾多間華為

中國對美停止出售希土

引用:
原帖由 encha 於 2020-8-18 08:43 AM 發表
中國對美停止出售希土

附件

Good.gif(76.78 KB)

睇下邊個餓死先

華為是殺不死的

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-8-18 08:51 AM 發表
睇下邊個餓死先
高通已經叫緊尾國政府救命

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-18 08:52 AM 發表
華為是殺不死的
華為依家得閒收專利費了

引用:
原帖由 encha 於 2020-8-18 08:43 AM 發表
中國對美停止出售希土
中國正在減產中,不平賣,尾國快沒希土做IC

Nicely Done

quote]原帖由 max3350 於 2020-8-18 08:41 AM 發表
唔俾用 GPS, 就出左個北斗.

400 萬人出左個李XX, 10 億人可以出到幾多間華為 [/quote]
尾國政府要把華為逼成無所不能嘅公司,逼著華為把所有通信互聯網嘅產品做全做盡。一旦華為做到呢一點,咁真嘅喺要吃乾抹淨,最倒霉嘅將喺尾國公司。

美國其實害緊自己,當華為自己做芯片成功,成本一定比你台積電,高通平,最後連市場都被華為搶去

一早應該
5毛說:國產晶片已經超英趕美

華為設備都唔使用。糜蟈晶片

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]