• 瀏覽: 2,700
  • 回覆: 55
未知係新感染還是復陽

新又好,舊復發又好,即係根本冇抗體抵抗力啦,除非係驗錯

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/6968003-4月出院男子外遊回港後再確診-張竹君:要查是否一

即係抗體已消失?病毒變種,舊的抗體沒效?

另一方面,呢條仆街中過招,仲好得戚,仲4圍外遊。正宗人渣

檢測驗乜的? 若驗抗體對病毒有反應   咁有唔出奇  
最緊要 佢是否 又出現病徵  

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-8-17 05:54 PM 發表
張竹君說,病人是564號個案,他3月底確診,4月中連續2個檢測樣本都是對新冠病毒陰性,病人為33歲任職資訊科技業男子。他8月6日至8月15日去過倫敦、西班牙旅行,之後回港。他在機場進行新冠病毒測試結果陽性。
真係自私精&痴膠線

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-8-17 06:00 PM 發表
檢測驗乜的? 若驗抗體對病毒有反應   咁有唔出奇  
最緊要 佢是否 又出現病徵  
當然是病毒dna

引用:
原帖由 samuiwolf 於 2020-8-17 06:01 PM 發表
當然是病毒dna
嘩, 下下去做DNA分析咪好高成本?  用測試濟之麻

好似個麥德龍咁。一出院就興奮到四圍去食飯。

外國都講咗冇抗體
所以英美所謂抗體療法喺失敗嘅

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-8-17 06:03 PM 發表

快速測試全部是驗病毒dna

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-8-17 06:03 PM 發表

呢個case 真係要check 基因...

呢條友都算西黑.

呢條友可以做人辦攞嚟做科學研究。將佢解剖先講

病好又出去玩過??

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]