• 瀏覽: 1,381
  • 回覆: 29
大角嘴一名31歲女子墮下電話騙案,損失約190萬元人民幣,昨晚報警求助。女事主昨晚8時02分於大角嘴海輝道11號一單

31 歲女,都咁沒有腦?  咁易被人用電騙呃?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1348228/即時-港聞-大角嘴31歲女墮電話騙案-失財190萬元人民幣

31 歲⋯⋯咁笨???
有無睇警訊??

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-8-17 03:27 PM 發表
31 歲⋯⋯咁笨???
有無睇警訊??
不過,住大角咀西九一帶,可能是新香港人,沒有睇警訊及不知香港的法例。

據,疑,傳:
來電通知有人據報,指事主曾參與港獨暴亂

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-8-17 03:33 PM 發表
據,疑,傳:
來電通知有人據報,指事主曾參與港獨暴亂
港獨機會細。
估計又話她是洗黑錢,因個一帶是普通話人天下住。

豬頭柄

中招果D香港代理人親戚可能來自較偏僻省分,佢屋企人及佢本人,冇乜留意香港騙案資訊

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-8-17 03:36 PM 發表

港獨機會細。
估計又話她是洗黑錢,因個一帶是普通話人天下住。
咁你估錯,而家經濟差,我家居電話同手機,平均每週都有醫療機構,政府部門,銀行來電提示我

真係on9

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-8-17 03:30 PM 發表

不過,住大角咀西九一帶,可能是新香港人,沒有睇警訊及不知香港的法例。
新香港人接到講普通話,自稱公安就騰晒雞
去年我接到個講普通話自認入境事務處,我吊柒佢,而家香港政府公務員唔識講廣東話架,x佢老尾

引用:
原帖由 癬疥鯪魚球 於 2020-8-17 04:00 PM 發表

新香港人接到講普通話,自稱公安就騰晒雞
去年我接到個講普通話自認入境事務處,我吊柒佢,而家香港政府公務員唔識講廣東話架,x佢老尾
我專登入真人講嘢,然後說「X你媽」,即收線。
等他們知道我們舊香港人點會咁蠢。

迷惘?

真有錢,比人呃成二百萬港幣。所以而家無人打劫,電騙仲好揾。

未必,可能屋企係大陸有生意都唔定。
引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-8-17 03:30 PM 發表

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-8-17 05:04 PM 發表
未必,可能屋企係大陸有生意都唔定。
雖然是大角咀,不是住劏房的舊大角咀區,是住新大角咀區,即西九一帶的富貴大陸人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]