• 瀏覽: 6,122
  • 回覆: 58
+3
引用:
原帖由 神經刀~ 於 2020-8-17 15:24 發表
就算入學訓練有6000個,唔代表果6000個都上到機,就算上到機都唔一定上戰機,成個軍隊仲有好多機種
每架戰機都要團隊喺背後保養支持,每個飛機系統需要特定資格人員

一個艦載機聯隊有成千人,戰機通常一個位兩人輪替,雙座機有正副機師要四個,加埋得兩百幾人咁多

點解黃人咁能無知,又成日鐘意出醜
軍用既芯片主要求隱定,都是48nm或以上,中國可以100%生產
你以為手機咩,7nm,5nm
引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-17 12:50 PM 發表
冇左晶片,唯有用人工智能,櫻花特攻彈

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-8-18 11:14 AM 發表
點解黃人咁能無知,又成日鐘意出醜
軍用既芯片主要求隱定,都是48nm或以上,中國可以100%生產
你以手機咩,7nm,5nm
王人不嬲硬膠啦,否則怎會話做皇軍慰安婦都係自願?

國內報導是:海軍完成了本年度的飛行員招收任務。無話係戰鬥機。

以劇情需要,也會一併招收直升機丶偵察機丶海軍陸基飛行員。
我估加加埋埋,最後篩選五佰個名額啦。
再多都無用,一時之間無咁多練習機。除非學神風在課堂揸住碌棍模擬飛行。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-17 09:06 PM 發表

唔係咁嫌嘛1萬6千件揀100件, 那美國真打到黎, 自己都會因幫手的人少, 被KO
國內招空軍飛行員,被選上的機會約1%

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2020-8-18 02:30 PM 發表

國內招空軍飛行員,被選上的機會約1%
咁咪最後得番160人

百里挑一都有160個!

引用:
原帖由 Thomas-wang 於 2020-8-18 10:34 PM 發表
百里挑一都有160個!
16000/100

係160喎!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-17 11:05 AM 發表
重點係招募的人數

https://youtu.be/ajf0nRtdHsE

估計中國應有近萬隻戰機在準備中,否則,怎會在現有的戰機人員再加一萬6千人?
香港先生可以玩玩

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-18 10:47 PM 發表

16000/100

係160喎!
有無火雲邪神係入面

引用:
原帖由 cwilson1 於 17-8-2020 11:05 AM 發表
重點係招募的人數

估計中國應有近萬隻戰機在準備中,否則,怎會在現有的戰機人員再加一萬6千人?
https://www.youtube.com/watch?v=r5h5JrzJMtQ

請咁多人原因得兩個!
裝備笑死d新人,
同授訓時只有千人之一人仲可以生還 

引用:
原帖由 pooh24680 於 2020-8-17 02:39 PM 發表

要換晒啲2代機司 條數好大
2代機司 只要求 視力2.0,其他都好鬆,結果就係超過9成 唔可以過渡去 3/4代
有d年紀都大啦,升唔到管理層咪退役做其他囉。你問有幾多揸過F14嘅去揸F35吖?

引用:
原帖由 扮工室主管 於 2020-8-21 12:46 PM 發表

有d年紀都大啦,升唔到管理層咪退役做其他囉。你問有幾多揸過F14嘅去揸F35吖?
係咁幸福就好
F14退役仲有大把F18用緊用到依家

中國今日仲有千幾個2代機司,大部分冇行轉

引用:
原帖由 pooh24680 於 2020-8-21 01:07 PM 發表

係咁幸福就好
F14退役仲有大把F18用緊用到依家

中國今日仲有千幾個2代機司,大部分冇行轉
唔同打法,好似二戰羅旋掌戰機機司揸唔掂噴射機咁。二代有時打目視Dog Fight,而家訊息戰隱身掃敵,飛彈兩百幾公里外擊落對方都得,唔使眼利。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]