• 瀏覽: 2,931
  • 回覆: 49
+2
等緊班(專家)出嚟吊政府

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-8-17 12:54 PM 發表
點解要解禁?! 未死得人多?!
有冇睇東張西望啊?東張西望訪問d市民個個反對禁堂食……順應民意又唔啱?

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-8-17 10:53 AM 發表
希望到時唔好大反彈,否則又要禁,真係惡頂
好少!講來講去都係嗰三、四間啫!我希望佢可以放寬3至4人,無理由掉底嗰仔,兩人去撐枱腳啫?

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-8-17 12:14 PM 發表

其實政府想早午晚都唔得的.
只係因為好多人日頭要返工..
但夜晚點都可以返屋企啦....所以禁晚市...另外晚市比午市人數差好多.
講真既然日頭禁堂食都做唔到,咁夜晚禁唔禁都冇關痛癢啦~因為一枱得2人,晚市一定靜過午市……

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-8-17 12:06 PM 發表
疫情嚴峻,做咩咁快想放寬限聚令,疫情隨時又好似上一次放寬就再爆發,點解唔睇多一排先,政府嚴重疏忽,應予以強烈譴責。
講真既然日頭禁堂食都做唔到,咁夜晚禁唔禁都冇關痛癢啦~因為一枱得2人,晚市一定靜過午市……

引用:
原帖由 starkiebell 於 2020-8-17 11:21 AM 發表
公務員還未取消在家工作,為什麼堂食可放寬? 林鄭機謀心想再播毒全港以壓制示威!
呢班人話喺街食飯好慘嘛……

嚴格嚟講呢個唔係叫放寬,呢個係時刻檢討邊d防疫措施有需要而邊d係冇需要,既然冇需要咪取消囉!唔通認為冇需要但為左面子死撐就叫好政府?

黑心講句,唔死多d人,無人會驚,個個重日日走幾場

根本通街都人,禁唔禁堂食已經無意義,一放假行山野餐的人更加密集

停要戶外帶口罩啦,
戶外點同戶內呢?

好擔心太早放寬,會爆發第四波疫情,政府有如開後門,前門做一億次全民檢測都無用啦。

放寬左,之後肯定又出現新的確䂦

等d情侶夜晚又可以去拍拖食飯啦!應該好滿意啦~

引用:
原帖由 ra258 於 2020-8-17 01:45 PM 發表
放寬左,之後肯定又出現新的確䂦
點解呢?日頭食肆人客都可以堂食喎,日頭仲多人過夜晚啦!起碼多左一大班打工仔食飯啦!仲有點解日頭堂食好安全,夜晚堂食會危險呢?請指教?

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-8-17 01:43 PM 發表
好擔心太早放寬,會爆發第四波疫情,政府有如開後門,前門做一億次全民檢測都無用啦。
嚴格嚟講呢個唔係叫放寬,呢個係時刻檢討邊d防疫措施有需要而邊d係冇需要,既然冇需要咪取消囉!唔通認為冇需要但為左面子死撐就叫好政府?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]