• 瀏覽: 36,594
  • 回覆: 290
  • 追帖: 3
+10
三星繼續寄人蘺下? google?

內地傳媒引述消息透露,隨着HMS(華為終端雲服務)生態高速增長,以及外部環境壓力,華為已經開始考慮更多的自主終端計劃,例如搭載鴻蒙系統的手機。
消息又提到,華為之所以遲遲沒有推出鴻蒙系統手機,其中一個主要原因是,生態系統的可支持應用程式(App)比較少,可能導致用戶的接受程度不高,惟隨着HMS快速發展,這個問題已有了很大的解決。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20200816/bkn-20200816164439249-0816_00842_001.html

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20200816/bkn-20200816164439249-0816_00842_001.html

老美打不死華為,呢d係遲早既事

好懵? Good

我希望P30pro 跌破4千蚊, 我想買部.

引用:
原帖由 INVOY 於 2020-8-16 11:37 PM 發表
我啱啱買咗部華為榮耀30 Pro, 1630人仔 , 行5G.  用咗兩日HMS, 發覺好易上手。 我完全冇裝 GMS, 不嬲用開嘅app 例如FB, IG, TG, Line, Spotify, Netflix, etc., 全部都響 華為Petal search download同埋install到, 完全冇問題。 簡單啲講, 完全冇GMS唔係問題。 ...
榮耀30 Pro, 1630人仔, 請問係邊度買呢?

華為 OS 十分流暢,  終於唔使一世都活在美國的籠牢

支持華為鴻蒙手機系統

引用:
原帖由 catcatsunny 於 2020-8-17 00:02 發表
支持華為鴻蒙手機系統
好似華為將會冇蕊片做手機喎!

我依家呢部小米手機唔好用, 考慮改用華為.

引用:
原帖由 markodick 於 2020-8-17 12:07 AM 發表

燈神燒講左差唔多成年話華為摺得,講到依加都未摺

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-8-17 00:28 發表

燈神燒講左差唔多成年話華為摺得,講到依加都未摺
希望華為做到7奈米蕊片喇!否則,又要用水壺手機了!

引用:
原帖由 markodick 於 2020-8-17 12:07 AM 發表

不是全部。
https://youtu.be/Ltv-umZpooM

引用:
原帖由 INVOY 於 2020-8-16 11:37 PM 發表
我啱啱買咗部華為榮耀30 Pro, 1630人仔 , 行5G.  用咗兩日HMS, 發覺好易上手。 我完全冇裝 GMS, 不嬲用開嘅app 例如FB, IG, TG, Line, Spotify, Netflix, etc., 全部都響 華為Petal search download同埋install到, 完全冇問題。 簡單啲講, 完全冇GMS唔係問題。 ...
想知道呢啲 apps 點樣做 update

引用:
咁銀行同金融投資app有冇得下載.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]