• 瀏覽: 5,323
  • 回覆: 102
+2
引用:
原帖由 陳晴 於 2020-8-16 09:43 PM 發表
你絛線劃到人門口邊個會同意
之前唔反你系怕鳩你,現在有撐駛怕你
南海家全部都反你啦.
希臘領土同樣劃到土耳其門口,你點睇?

附件

螢幕截圖 2020-08-17 09.54.22.png(1.68 MB)

螢幕截圖 2020-08-17 09.54.22.png

關島離美國唔遠咩?美國都佔咗大半個太平洋,日本人都因戰敗而忍氣吞聲。九段綫中國明朝已經有海圖註明中國嘅,南海所有小島淺灘中國明朝已有名稱,也有中國漁民去作業,當時美國都未出世,也未有聯合國,更加無國際海洋法,誰先佔有誰擁有係國際承認,無得嘈,要打破默規重新洗牌只能戰爭,馬拉佬想同中國開戰咩?

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-8-16 11:45 AM 發表

老美行到中間了

江湖上惡名昭彰的【杜勒斯十條 】,你聽過嗎?

為何台灣、香港會向下沉淪?
為什麼修改課綱?
為什麼我們和子女們出現大鴻溝?
為什麼年輕一代追求享樂?
為何追求性解放與同婚?
為什麼會有1450網軍?

以下是美國ClA奉行【杜勒斯十條】,消滅中國與傳統思想的十大步驟。由當年超賤的「蘭德智庫」所做的報告,可茲為證!

本來是用來對付中國大陸,但先在香港及台灣試驗落實 ...
有冇link?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-17 10:20 AM 發表

你講句句都係流:
首先美帝冇霸咗個太平洋
你註明或改個名係唔構成佔有
否則西人一早佔咗太平洋大西洋各大洋好似你講咁
讀多D歷史啦,儍仔,南海中國所有美國二戰後也承認,太平島就係由美軍及國軍在日軍手上接收交俾中國,聯合國成立時也承認中國擁有南海主權,中越西沙之戰美國當時也無反對,南海只是近幾年美國煽動,知無?

威脅生存就是共同敵人

馬來西亞會表明反對立場, 不單係中國因素, 同時都係暗地裏反對其他南海爭議相關國家(菲律賓,越南)的主張

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-17 09:36 AM 發表

你係咪想講福克蘭?
人地英國住緊人
唔係英國領土係咩?
呢個世界講實力,福克蘭事件理論上可以話係英國有問題,現實嚟講問題在於阿根廷,你夠惡就唔會有福克蘭問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]