• 瀏覽: 4,544
  • 回覆: 102
老尾挑撥全世界

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
你絛線劃到人門口邊個會同意
之前唔反你系怕鳩你,現在有撐駛怕你
南海家全部都反你啦.

馬拉佬敲竹槓
中國又要做冤大頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-16 08:21 PM 發表

如果美帝劃個海劃到你門口
話幾百年前嚟過個島係佢
你會點?
人類傳統係陸地動物,大海係行船的
唔通飛上天又霸咗個天咩~
英國就係咁,係阿根廷出面死霸

引用:
原帖由 棧道 於 2020-8-17 02:52 AM 發表

夏威夷?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 棧道 於 2020-8-17 02:52 AM 發表

美洲大陸?大洋洲?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-16 08:21 PM 發表

話幾百年前嚟過個島係佢
你會點?
你都識話"你門口". 你去到人地門口撩是鬥非做乜先? 但中國幾百年前,你主子還未立國時去的地方是無人住的, 不是任何人的門口,所以中國便可合法地在當地插旗,將該地合法地變成中國領土. 唔似得有些蠻夷, 去到北美便憑船堅炮利, 將已住在北美的土著殺得就殺,姦得就姦,霸咗人啲地. 後來發覺塊地太大, 唔夠人手種植, 於是去非洲搶啲人去北美洲做奴隸.

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-8-16 08:36 PM 發表

好野好野,反正你都唔理事實,仲使乜咁辛苦同d網友辯論唧?你又永世拗唔贏嘅,每個留言都copy and paste美帝係正義力量咪得囉。你自我感覺良好就得啦 ...
事實美帝係正義力量
收服軸心國瓦解蘇俄
打救包括中國嘅歐亞各國

引用:

你係咪想講福克蘭?
人地英國住緊人
唔係英國領土係咩?

引用:

話幾百年前嚟過個島係佢
你會點?
falkland

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-17 09:36 AM 發表

你係咪想講福克蘭?
人地英國住緊人
唔係英國領土係咩?
WHY CAN 英國住緊人 ?

OK 我去你屋企住, 你屋企是我的

引用:
原帖由 加燦 於 2020-8-17 06:01 AM 發表

你都識話"你門口". 你去到人地門口撩是鬥非做乜先? 但中國幾百年前,你主子還未立國時去的地方是無人住的, 不是任何人的門口,所以中國便可合法地在當地插旗,將該地合法地變成中國領土. 唔似得有些蠻夷, 去到北美便憑船堅炮利, 將已住在北美的土著殺得就殺,姦得就姦,霸咗人啲地. 後來發覺塊地太大, 唔夠人手種植, 於是去非洲搶啲人去北美洲做奴隸. ...
嗱,嘢就唔好夾硬撈埋甚至調轉講
首先南海咁大唔係你門口
你亦冇喺人領土插甚麽旗
有冇片?
人地千島之國,出面島礁有人插支旗就話係佢領土?
咁講係非法
美帝就唔同
依法移民美洲大陸同化印弟安人
你大6古時才是不斷侵略爭奪屠殺掠地
除非你退返疆藏出嚟
否則你有乜資格話人依法建國
呢啲嘢古代係咁做
問題係有人21世紀仲講埋啲咁嘅嘢

引用:
原帖由 vanga 於 2020-8-17 09:40 AM 發表

咪講咗果啲係古代
就算而家亦有逆權侵佔
法庭判過好多,聽過未?

引用:
原帖由 vanga 於 2020-8-17 09:40 AM 發表

No! 唔使住, 強盜邏輯係係你門口行過間屋就係佢嘅, 但你本人提出住左五代人都冇用.

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-16 08:14 PM 發表

我多數買細盒裝,得3條
1:獨裁L必須壟斷軍隊公檢法等強力部門,任何人必須放棄對法治事非道德等一切判斷,盲目聽從指揮服務政權
2:獨裁L必須操控資源商機,錢權交易私相授受政治分贜撈粗,異見只能吔蕉,有本事自己擺攤賣鹹脆花生
3:獨裁L必須統一思想資訊,自細洗腦,自覺放棄並反對民主自由人權法治,甘心做9互相坑害,直至自己要維權才知錯 ...
睇你咁多年,
無咩邊日做過人
你開始自己了

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]