• 瀏覽: 945
  • 回覆: 20
本港經濟受疫情影響進一步惡化,第二季本地生產總值按年急跌9%,其中第二季私人消費開支,按年錄得歷來最大14.2%的實質跌幅。 政府又下調全年經濟增長預測,由四月底時宣布的負4%至負7%,向下修訂至負6%至負8%,原因是環球經濟收縮前所未見、訪港旅客大跌以及第三波疫情打擊。

香港被黃絲暴動玩死足足一年有多,而家加個美國肺炎!

各位香港市民記得多謝黃絲/黑暴/曱甴/攬炒派/港獨L.

香港日日暴動遊行和你乜和你物就會經濟繁榮人人安居樂業㗎啦!

黃色曱甴圈會帶香港再次進入世界金融中心㗎!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1543813-20200814.htm

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-8-15 12:25 AM 發表
本港經濟受疫情影響進一步惡化,第二季本地生產總值按年急跌9%,其中第二季私人消費開支,按年錄得歷來最大14.2%的實質跌幅。 政府又下調全年經濟增長預測,由四月底時宣布的負4%至負7%,向下修訂至負6%至負8%,原因是環球經濟收縮前所未見、訪港旅客大跌以及第三波疫情打擊。

香港被黃絲暴動玩死足足一年有多,而家加個美國肺炎!

各位香港市民記得多謝黃絲/黑暴/曱甴/攬炒派/港獨 ...
武漢肺炎

香港政府唔封關

又放啲免檢疫人周街走

有乜法子唔爆到九彩

之後就借頭借路引入劣質中國醫護

又搵啲無牌中資公司驗病毒

呢啲先係害死香港嘅劇本

曱甴都未失業

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-15 12:38 AM 發表

武漢肺炎

香港政府唔封關

又放啲免檢疫人周街走

有乜法子唔爆到九彩

呢啲先係害死香港嘅劇本 ...
封唔封關呢個我有保留,我覺得唔係三言兩語Yes or No.

但係點解個「劇本」係「害死香港」先?

邊個要度個劇本「害死香港」?

中共?特區政府?
佢哋冇points要害死香港㗎喎!有咩好處?

利申:冇話過香港政府做得好

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-8-15 12:44 AM 發表
曱甴都未失業
𨳒,呢樣先最撚奇,又話罷工又話攬炒,仲咁多人返工嘅,所以唔可以怪陳肇始唔知原來咁多人返工

利申:講笑,陳女士又真係太離地

黃黑醫冚家產護準備又玩野搞少d政治認真對抗疫情好無?再咁搞法,3年都唔知搞搞得掂啊。

齊齊失業

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-15 12:38 AM 發表

武漢肺炎

香港政府唔封關

又放啲免檢疫人周街走

有乜法子唔爆到九彩

呢啲先係害死香港嘅劇本 ...
明明係曱甴7.1違反法令遊行和非法初選所以爆, 又係到轉移視線

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-8-15 01:07 AM 發表

𨳒,呢樣先最撚奇,又話罷工又話攬炒,仲咁多人返工嘅,所以唔可以怪陳肇始唔知原來咁多人返工

利申:講笑,陳女士又真係太離地 ...
無人反工香港點運作到

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-8-15 10:01 AM 發表

無人反工香港點運作到
盲搶廁紙盲搶米香港無人返工唔緊要 最緊要有人服務我就得

事實證明左大陸人唔黎香港影響好細

反而同美國 歐洲打對台後果可能仲慘

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-8-15 12:00 PM 發表
事實證明左大陸人唔黎香港影響好細

反而同美國 歐洲打對台後果可能仲慘
所以話人黃眼盲…現在有政府補水比人工吊住條命咋政府比完即刻冧檔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]