• 瀏覽: 13,161
  • 回覆: 119
+5
呢D所謂"國家", 不過係當地政府用來吸引遊客的綽頭, 沒有遊客自然要亡國!!!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-8-14 04:28 PM 發表
「建國」50年後,最後不敵疫情而「亡國」?2020年,全球受到新冠肺炎疫情影響,各國經濟、各行各業都受到嚴重打擊。澳洲內陸的赫特河公國因疫情使收入銳減,在無力償還稅金的情況底下,於本月宣布解散,賣國土償還積欠的稅金。 撰文:SY|資料來源:CNN、dailymail、Instagram、新傳媒資料庫 因新冠肺炎而亡國 根據外國媒體報導,澳洲內陸的赫特河公國(Principality of Hutt ...
快啲到滷味滅國,天下太平

曱甴快d買啦

都好過甲甴國

武漢肺炎係世界害死唔少人,總有日,因果循環,報應不爽;天理昭彰,疏而不漏。

馬鞍山國

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2020-8-14 17:19 發表

馬鞍山國也在建國十分鐘後因為無冷氣而亡國了
x2

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-8-14 05:04 PM 發表
邊個承認佢,自己話係國家都得,咁香港咪好多囉
香港不久以前有個九龍國,由曾XX國王執政,以街頭塗鴉為主要政績
最近有個乜嘢馬X山共和國,以黑暴為己任
唔知解散咗未呢 ...
馬X山共和國因冇冷氣,已經宣佈亡國

引用:
原帖由 smalleagle 於 2020-8-14 05:41 PM 發表

曱甴大軍建立咗三個短命「國家」:

「馬鞍山共和國」、「中文大學共和國」、「大埔共和國」。

「馬鞍山共和國」有「獨立宣言及憲章」,「中文大學共和國」有「入境處」,「大埔共和國」有「護照」,三個曱甴政權通通極速收皮,哈哈! ...
有國安法下,仲有冇 on9仔敢做

之前唔係有人係網絡到重建大清咩
唔知亡左國未

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-8-14 05:05 PM 發表
世界上最小的國家,不可思議的微型囯

https://www.youtube.com/watch?v=9m7StddpniI&list=PLs8CAMbQgF25AzRQ986odoELdIfyxZDSR&index=13&t=0s
意大利個小國幾正喎。

引用:
原帖由 武川耐富 於 2020-8-14 07:32 PM 發表
存在咗五十年可能連澳洲都唔知!
知吖。從冇承認過這個是國家。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-8-14 04:28 PM 發表
「建國」50年後,最後不敵疫情而「亡國」?2020年,全球受到新冠肺炎疫情影響,各國經濟、各行各業都受到嚴重打擊。澳洲內陸的赫特河公國因疫情使收入銳減,在無力償還稅金的情況底下,於本月宣布解散,賣國土償還積欠的稅金。 撰文:SY|資料來源:CNN、dailymail、Instagram、新傳媒資料庫 因新冠肺炎而亡國 根據外國媒體報導,澳洲內陸的赫特河公國(Principality of Hutt ...
賣幾( $ _ $ )?
唔中意香港,眾籌買國啦。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-8-14 05:04 PM 發表
邊個承認佢,自己話係國家都得,咁香港咪好多囉
香港不久以前有個九龍國,由曾XX國王執政,以街頭塗鴉為主要政績
最近有個乜嘢馬X山共和國,以黑暴為己任
唔知解散咗未呢 ...
商場關冷氣,香港國當日亡咗國啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]