• 瀏覽: 1,051
  • 回覆: 14
+3
美國政府8月11日發表公告,規定香港生產的貨品自9月25日起出口到美國時須標記原產地為「中國」,不得再貼出「香港製造」標籤後,外界一直關心有關

香港中國中國香港都係香港HK
花旗國攪什麼什麼都是攪政治玩弄香港人!
中共共產黨係唔會受傷呀只有香港市民由2014年開始至2020年現在,
以經被你班無恥政黨,政棍,暴徙.曱甴.港奸.港狗.暴大教授.無恥律師.
法律界法棺.特區政府攪到香港大部份市民受害受難受傷......
到現在香港是世界認可的特別關稅區,唔係你美國話制裁就制裁削去...

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/510962/香港貨品須標記-中國-美國海關稱可續以-hk-為原產地評稅

飯要一口一口食
咁香港唔改標籤, 美國唔X好買咪得lor

即係做下樣愚弄老尾人民,真係肉L酸,叫奶西狗情何以堪

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-8-14 04:13 PM 發表
咁香港唔改標籤, 美國唔X好買咪得lor
改,做乜唔改,老尾呢招Hong Kong is China激L死黃絲

即係兩個標準

引用:
原帖由 whitepig88 於 2020-8-14 04:36 PM 發表

改,做乜唔改,老尾呢招Hong Kong is China激L死黃絲
錯了。我地要我行我素,不被別人牽著走。敵人支持的,我們就反對。敵人反對的,我們就支持。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2020-8-14 04:46 PM 發表

錯了。我地要我行我素,不被別人牽著走。敵人支持的,我們就反對。敵人反對的,我們就支持。
你都on9,hong kong is china天經地義

引用:
原帖由 1333333 於 2020-8-14 04:09 PM 發表
美國政府8月11日發表公告,規定香港生產的貨品自9月25日起出口到美國時須標記原產地為「中國」,不得再貼出「香港製造」標籤後,外界一直關心有關

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200731/365969134493765632.jpeg/N_aSBx6Q4_qrKqNVAbp4YCUMSKfOeG5qwoP2k8KD9pM?v=w1280r16 ...
咁搞嘢

如果要講 中國香港 我覺得完全冇問題 呢一樣 對香港同美國都冇問題 因為有問題嘅不妨講出嚟 如果美國華中國香港同 大陸嘅關稅係一樣 咁都可以反制下嘅 美國入口香港嘅貨品 同大陸一樣關稅 咁咪食少啲美國嘢囉

改做"中國香港"囉

搞成咁真係要多謝林鄭月娥
神係佢鬼又係佢

引用:
原帖由 whitepig88 於 2020-8-14 04:49 PM 發表

你都on9,hong kong is china天經地義
你錯了。自己改就得,人地尾角佬叫你改而改就唔得。

Made in China , Hong Kong !

👍🏻

主題標籤 #海關
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]