• 瀏覽: 1,499
  • 回覆: 23
今天,當我欣賞這首小提琴演奏{Hilary Hahn - Mozart Violin Concerto No. 3 }的時候,看到這個帖子:https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29288344
【標題是 有人冒充大律師】該帖子作者:@vvoy   註冊時間2011年。
======
也是在今天【2020.08.14】,
---美國方面認定孔子學院為外國使團
--- 與中國官媒同等待遇
---孔子學院需要登記人員、租賃或擁有的物業資料,若購買新的房產將需要美國政府的許可。
++++
美國政界認為:
---孔子學院是中國政府的宣傳機構,
---另一個功能是監控在美國的中國學生。
=======
我的評論:
這位網友沒有膽量說“冒充”者就是我。
但是,美國政界就有膽量說 孔子學院是冒充文化機構。
-----
這位網友應該關心社會大事,而不是偷偷摸摸去貶損某人。

. 我的政見:http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26716070&pid=462773354&page=1&extra=#pid462773354
                                                         李永健
你未證實自己學歷係真前, 唔該唔好咁唔要面.

引用:
原帖由 良心之光 於 2020-8-14 12:05 PM 發表
今天,當我欣賞這首小提琴演奏{Hilary Hahn - Mozart Violin Concerto No. 3 }的時候,看到這個帖子:https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29288344
【標題是 有人冒充大律師】該帖子作者:@vvoy   註冊時間2011年。
======
也是在今天【2020.08.14】,
---美國 ...
見到大美國不停掌摑小中國

睇得好開心

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-8-14 12:21 PM 發表 你未證實自己學歷係真前, 唔該唔好咁唔要面.
你不知道有一小撮人不停把我當年參選的視頻上傳到這裡?

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-8-14 12:48 PM 發表 你邊位呀?你話你係侵侵都吹你吾脹。
第一次警告。
本帖子是孔子學院 被美國方面挑機
你試試說說。

引用:
原帖由 良心之光 於 2020-8-14 12:36 PM 發表

你不知道有一小撮人不停把我當年參選的視頻上傳到這裡?
你話係就係?
大律師wor. 證據鏈點樣成立都唔識.

港奸原來係有標準㗎!

1:腰有十文錢、必振衣作响。
2:每與人言、必談及貴戚。
3:相逢故交、必裝豪擺闊。
4:遇美人必急索登床。
5:施人小惠、必廣佈於人。
6;與人交談、必刁言逞才。
7:人前甜言蜜語、背後揭人私隱。
8:頭已花白、卻喜唱艷曲。
9:借人之債、其臉如丐。
10:被人索償、其臉如王。

1、3、6、7、8,淨係呢帖都中5項。
港奸中嘅典範。

wilsonkf
懂不懂中文:本帖子是孔子學院 被美國方面挑機
一樓的內容你最關心的是什麼?

引用:
原帖由 良心之光 於 2020-8-14 01:38 PM 發表
wilsonkf
我最關心嘅係你到底是不是人?
中國孔子學院在美國多久?
而家先至挑機?
擺到明係政治大於學術交流啦!

而家先係外國使團?
點解之前唔係呀!

當然港奸唔要臉,替美國佬塗脂抹粉。

引用:
原帖由 良心之光 於 2020-8-14 01:38 PM 發表
wilsonkf
你識唔識呢個字點解:

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-8-14 01:49 PM 發表

咁你點解要狗up什麽視頻呀!同你主題有咩關係呀?
身為樓主先離題,仲有臉警告我? 討論區不是你的家宅!
佢話唱歌仔同競選辯論嗰幾條片呀!
好鬼好笑㗎!成個傻佬咁!

nigel212
好了。你扔完鞋子了。
你有三次機會談論 孔子學院。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]