• 瀏覽: 23,273
  • 回覆: 356
+8
放香港超安全吖,洗乜放瑞士?😊👍放香港仲可以凍結美國佬資產添!

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-14 12:33 發表

咁樣唔算跪
係依法反恐
國際恐怖主義抬頭
邪惡軸心有錢俾激進主義份子
係21世紀新挑戰嚟
打擊恐怖L需要國際社會合作
就算獨裁政權都用相同眼光睇外國支持民主運動 ...
係因為反恐, 定反逃稅
全世界都要求瑞士銀行提交逃稅犯資料都企硬,
唯獨美國要追討全球稅收而出招, 佢先跪低!!

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-14 10:27 AM 發表
瑞士一直被視為避稅天堂,對中共一眾權貴而言尤甚,但今年11月恐怕「天堂不再」,原因是瑞士政府將於11月舉行公投,決定是否...

共幹們快拿錢回家吧
唔敢就擺去北韓,伊朗吧

新聞來源連結:
https://www.post ...
傻仔貴😆

引用:
原帖由 閘總智囊 於 2020-8-14 12:15 PM 發表

咁又未必人人好似啲仆街咁為咗錢去作奸犯科奶呀耶屎眼既
呢的已經唔係關爺唔爺事,全球好多黑幫同商家黑金好多錢存係瑞士,佢一開先例就會話比世界知,瑞士可以因政問題凍結秘密戶口,亦可以因任何理由都一樣咁做。

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2020-8-14 12:40 PM 發表
放香港超安全吖,洗乜放瑞士?😊👍放香港仲可以凍結美國佬資產添!
一啲都唔安全,無事無幹咪ok。一個唔覺意,俾人批鬥,真係渣都無。

引用:
原帖由 ingredient 於 2020-8-14 12:48 PM 發表

一啲都唔安全,無事無幹咪ok。一個唔覺意,俾人批鬥,真係渣都無。
點都安全過喺美國啦,美國郁吓唔 like你....就凍結你資產,仲衰過第三世界,美國已係唔適合人住嘅地方!

有56萬億咁多,唔怪得咁多狗L葡萄中國

引用:
原帖由 人之初大大 於 2020-8-14 12:26 PM 發表

原來放香港仲安全
放喺香港咪通晒天囉!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-8-14 10:45 AM 發表

有冇56萬億都成問可能老作

56萬億買起1個國家都得
從江澤民開始,每一代領導人都會“被安排”有海外資產幾十上百億美元噶啦~中共咁多人,56萬億一啲都唔多

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 14-8-2020 11:47 AM 發表

而家唔係制裁你政府
係制裁果班茂利
特朗普話將中國政府和中國人民分別對待
你更將中國班茂利和中國政府分別對待?

引用:
原帖由 BAN你媽媽 於 2020-8-14 10:41 AM 發表
侵犯人權,美狗驚d喎
美狗惡慣,點會驚

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-8-14 12:47 PM 發表

呢的已經唔係關爺唔爺事,全球好多黑幫同商家黑金好多錢存係瑞士,佢一開先例就會話比世界知,瑞士可以因政問題凍結秘密戶口,亦可以因任何理由都一樣咁做。 ...
唔關呀耶事就易搞呀.除非呀耶會仆街到反對人地對付啲犯罪分子囉.若然人地寧願做少啲生意都唔想做啲濕9野既,其他人應該收皮囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]