• 瀏覽: 23,239
  • 回覆: 356
+8
明顯美狗驚好多喎
仲有呆灣人

所以話你想像唔夠, 個啲行家就夠膽想像力大幾十倍. 下次學精啲放膽想像
引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-8-14 10:59 AM 發表
最緊要俾大陸人知道,國家有幾十萬億收埋係外國
而佢哋每個月只有¥1000薪水,捱到隻狗咁
佢哋嘅血汗錢all被領導 存晒入瑞士銀行
比我想像多幾十倍,真係唔講得笑
瑞士政府唔需要投票,香港甚至全球嘅人都會贊成 ...

瑞士銀行不是保密的嗎,為何會知道有五十六萬億??點離的數字??

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-14 10:27 AM 發表
瑞士一直被視為避稅天堂,對中共一眾權貴而言尤甚,但今年11月恐怕「天堂不再」,原因是瑞士政府將於11月舉行公投,決定是否...

共幹們快拿錢回家吧
唔敢就擺去北韓,伊朗吧

新聞來源連結:
https://www.post ...
會唔會係計對美國呢?
美國制裁咗為歐洲供天燃氣建造管道嘅公司,引起瑞士同德、法不滿,認為美國違反咗歐洲不受外國幹預嘅自由人權。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-14 10:27 AM 發表
瑞士一直被視為避稅天堂,對中共一眾權貴而言尤甚,但今年11月恐怕「天堂不再」,原因是瑞士政府將於11月舉行公投,決定是否...

共幹們快拿錢回家吧
唔敢就擺去北韓,伊朗吧

新聞來源連結:
好呀 , 凍喇

瑞士人傻撚咗定嘞,56萬億係一個甚麼概念,好多國家嘅財富連個零頭都無呀

引用:
原帖由 Puke007 於 2020-8-14 10:32 AM 發表
瑞士終於改邪歸正,瑞士最大收入來源就係黑錢。
佢地一開先例,黑傳放錢天堂美譽就付之一炬,好快就會資金流失,瑞郎大跌,未日到。

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-8-14 10:30 AM 發表

好喎
瑞士即刻變窮鬼
中國人智商真高🤣🤣

引用:

共幹們快拿錢回家吧
唔敢就擺去北韓,伊朗吧

新聞來源連結:
所以老共咪咁積極搞火箭囉,走投無路就將啲錢射上太空囉

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-8-14 10:45 AM 發表

有冇56萬億都成問可能老作

56萬億買起1個國家都得
成個瑞士所以既銀行存款只有15萬億hkd

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-14 12:03 PM 發表

嚴格嚟講果啲唔係黑錢添
中國係赤共主義國家
一切都係黨的
以前老毛時代想抬錢出嚟餐B都有份
黨鐘意邊個依法有錢冇錢有產冇產係主權範圍事務
除非查明該錢係某些國際反洗錢罪行所得
否則仲未可以話果啲係黑錢 ...
嚴格嚟講『唔見得光』嘅錢都係
如果是國家的錢 或合法的公帑
可以放在國內銀行,人民應該知道公帑數目
點解要放係外國咁鬼祟?仲係天文數字嘅錢
瑞士銀行所講應該係secret account

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]