• 瀏覽: 23,240
  • 回覆: 356
+8
瑞士幾萬億(美金),美國又十幾萬億,香港又幾萬億,內地收埋百萬億(瑞士都有幾萬億,內地一定有百萬億),,唔怪得美國唔驚中共啦,唔駛講成個中國,只系中共就可以賣起美國

中共偷咗咁多錢,中國GDP都系直追美國,可見中國隱瞞GDP,報細數啦,而都可以中國好能有錢囉,唔怪得
內地人都支持中共啦,搵錢能力超強
引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-8-23 01:52 AM 發表
56萬億乜嘢貨幣呀 唔好講美元 如果係人民幣 即係14億人兩年入口嘅錢 邊有咁多錢你貪污 仲會查唔到 講出嚟都冇人信啦 何況係遊清源講出嚟 佢之前講啲嘢 有冇啲係真㗎 真係完全冇睇佢 但係竟然咁多人信佢 ...

56萬億換做美元都有7,8萬億, 中國外匯+日本外匯都無咁多
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-8-14 10:45 AM 發表

有冇56萬億都成問可能老作

56萬億買起1個國家都得

凍結咗未啫

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-8-24 10:22 AM 發表
凍結咗未啫
要等公投喎!
應該即刻凍結
唔會有人敢反對㗎啦!

引用:
原帖由 type100q 於 2020-8-20 01:38 PM 發表
瑞士想失去競爭力,新即管做吧
凍結7萬8千億之後,將會大大提高競爭力

瑞士有咁既公投, 中外傳媒從冇報過.

有56萬億就返屋企訓覺啦, 仲同你笛.

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-9-6 16:06 發表
瑞士有咁既公投, 中外傳媒從冇報過.

有56萬億就返屋企訓覺啦, 仲同你笛.
https://inews.hket.com/article/2717128/瑞士11月投票 或限制銀行跟侵犯人權者做生意

瑞士11月投票 或限制銀行跟侵犯人權者做生意
環球政治 16:44 2020/08/08

瑞士外交向來恪守中立原則,瑞士人民11月將會投票,決定是否限制包括瑞士銀行在內的瑞士企業,跟海外侵犯人權者往來做生意。倘若有關法例獲得投票通過,瑞士企業在中國和香港的業務經營料會受到影響。

咁中國尐貪官丶奸商同佢地嘅贓款就去哂美國度,咁就有多幾個阿貴喇……

避稅天堂唔係得瑞士一個,點會做D咁ON居既野,你而家搞得中國,其他地方既貪官仲點會去瑞士,斷自己米路咩.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]