• 瀏覽: 23,321
  • 回覆: 356
+8
引用:
原帖由 expedia 於 19-8-2020 13:11 發表
d錢會流晒去香港
Good!

引用:
原帖由 BAN你媽媽 於 14-8-2020 10:41 發表
侵犯人權,美狗驚d喎
白人至上,侵犯黑人人權,低等奴隸,來就該死。
指指指住中國大陸,但係佢地自己又做得好好好咩?
貪婪的美國佬!
如果西人又一次成功對你地中國人做到壞事,咁佢就笑啦!
證明你地真係好好欺負,根本唔需要當你人咁睇!
你地同黑奴都無咩大分別,根本無法反抗!
世界第一大侵犯人權者可能就係西方人自己!
民主自由真係有能力幫黑人平反咩到什麼咩?
鬼叫你地班異族咁鬼無用咩!係絕對唔會就你架!

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 14-8-2020 10:59 發表

最緊要俾大陸人知道,國家有幾十萬億收埋係外國
而佢哋每個月只有¥1000薪水,捱到隻狗咁
佢哋嘅血汗錢all被領導 存晒入瑞士銀行
比我想像多幾十倍,真係唔講得笑
瑞士政府唔需要投票,香港甚至全球嘅人都會贊成 ...
大陸人會信你咩?唔信自己國家,竟然要信你?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 14-8-2020 10:27 發表
瑞士一直被視為避稅天堂,對中共一眾權貴而言尤甚,但今年11月恐怕「天堂不再」,原因是瑞士政府將於11月舉行公投,決定是否...

共幹們快拿錢回家吧
唔敢就擺去北韓,伊朗吧

新聞來源連結:
https://www.post ...
咁瑞士想充公自己要左果56萬億資產?
奪財從來很簡單!

11月啲錢都轉走晒啦

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-14 10:27 AM 發表
瑞士一直被視為避稅天堂,對中共一眾權貴而言尤甚,但今年11月恐怕「天堂不再」,原因是瑞士政府將於11月舉行公投,決定是否...

共幹們快拿錢回家吧
唔敢就擺去北韓,伊朗吧

新聞來源連結:
封殺佢雀巢公司

YES!! 希望瑞士跟黨走,幫中國打貪!!

低低地
一話可以凍結, 全世界有錢人都會走錢
瑞士人等食殼種

引用:
原帖由 wk221ab 於 2020-8-14 10:30 AM 發表

好喎
瑞士即刻變窮鬼
有可能咩?

瑞士唔咁做。點可以瓜分人哋的錢成發達國家了。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 14-8-2020 10:27 發表

共幹們快拿錢回家吧
唔敢就擺去北韓,伊朗吧

新聞來源連結:
玩「Boycott(抵制、杯葛)」,點都好過戰爭核武攬炒!
不如和平解決問題啦!
要求中國打開門做生意,咁就很有機會令中國人增加崇洋程度!

引用:
原帖由 danelee 於 19-8-2020 18:48 發表
瑞士唔咁做。點可以瓜分人哋的錢成發達國家了。
可以,只要你話你玩共產,民主國家可以即時咩手段都做得出。
歧視就係歧視你,因為民主會覺得共產係一種低等劣質主義。
無論人種、樣貌、能力,佢地都睇你唔起!
民主自由,某程度是一種優越主義,認為弱者不應該生存在世上。
思想上與佛教相差很遠,所以歷史上西方有很多因為宗教而發生的戰爭。
他們喜歡將共產當成「異教徒」,然後進行殺戮,思想並想沒有和平共存概念,
只有單一強食弱肉,誰大、誰惡、誰正確。
這時候你就明白為什麼白人會想出「優生學」和「民主自由」。
看似很高尚,但其實十分殘忍,只要你被認為是不好,你根本就沒有生存的權利。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-19 01:10 PM 發表

咁以後的錢都存到中國大陸的銀行囉!

原來唔準人揀
早講
又要賺人錢又要扭屎忽花

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]