• 瀏覽: 10,792
  • 回覆: 209
+3
搞港康碼

直頭唔去食肆幫襯添啦

都on居居

早日港康碼和全民檢查,控制外國人入境可能有用,現在病毒深入社區,本土旺師跨區播毒,有用大減。 🤣🤣🤣
國家快狠準有系統復工系統

我是藍絲 也覺得香港政府好失望 不理人間疾苦

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-8-14 11:32 AM 發表
政府免費幫你檢測,點對窮人不公呀?
每14曰8百萬人次?條數點計

呢條何伯成日9唔搭8,15蚊人仔測試劑,國家隊人員支援執行,就算窮人又有幾難?  真係要派,派代用券又得,唔使派幾千蚊去測一次㗎!

引用:
原帖由 香江人 於 2020-8-14 10:16 AM 發表

5,000蚊檢測費唔係落護士袋,死藍絲!唔好成日屈護士。
醫院收費由醫院收費處收。

健康碼唔係檢測一次用十年,每三、五、七日要更新一次,檢測一次。今日檢測一次不代表明日出街唔會感染到。檢測費唔係十蚊次。 ...
入邊個袋都好, 費用太高都係對香港整體防疫不利.
咁都唔明?

國家快狠準成功控制病毒,現在特區病毒深入社區,加上本土旺師跨區大量流動。問題更加大。國家派防疫專家配合特區防疫專家想方法。特區市民擔心多,

引用:
原帖由 香港奶茶飄飄 於 2020-8-14 11:37 AM 發表
日後
如果災情持續
就好像回鄉證甘
你喜歡的就拿健康碼才可以回內地
你唔喜歡的,就不拿
沒有人逼你
不過內地把關一定好過白癡政府把關
測一次永久保用?係要每14曰測

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-8-14 10:43 AM 發表
私家醫生收咁貴都係對窮人不公,麻煩何栢良及蔡堅評論下啦
不能不讚!

何教授應該話本土旺師大量跨區播毒,令病毒深入社區,現在即是封區,很難去到國家效益

死黃💩黑護発㽻情財

建制派係咁上下質地啦

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-8-14 10:34 AM 發表
搞到香港今天咁!咪多得呢D濕鳩磚家囉!廢柴政府又鍾意聽!你看中國、澳門有呢D濕鳩咩?人地已通關了!
無錯,澳門封左幾個月關口,終於可以開番

不如停嗮商場。 學校都可以停,商場不可以停?  做生意緊要過讀書嗎??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]