• 瀏覽: 31,935
  • 回覆: 478
  • 追帖: 2
+31
中央政府應港府請求,派出隊伍支援香港抗疫,以及協助政府建設方艙醫院及臨時醫院。醫管局員工陣線下午到醫管局大樓請願,要求管理層公開交代無視政府豁免中國人員註冊,來港進行病毒測試,瓦解醫療專業等問題。

醫管局員工陣線數名成員,包括主席余慧明及副主席羅卓堯等人,下午手持寫有「無視政府豁免中國人員註冊」、「在家工作安排形同虛設」等紙牌,到醫管局大樓大堂請願。

陣線昨晚在社交媒體發文,並列出醫管局的4宗罪,包括無視政府豁免中國人員註冊,來港進行病毒測試,瓦解醫療專業;如何以朝令夕改的《防感染控制指引》,防止重複發生的院內感染;非臨床崗位的同事在家工作的安排形同虛設,無法減少醫院人流;以及拒絕向擔任高風險工作的同事發放緊急應變級別津貼、住宿津貼。陣線續指,一直向局方反映會員關注的上述問題,但在多番追問下,局方仍未有作出正面回應,因此要求管理層作出公開交代。

什麼員工陣線只識罷工, 只會害人害物, 信你就香港人個個毒死晒, 仲睬你呀, 唔鍾意就唔好撈喇!!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1345195/即時-港聞-批局方未正面回應問題-醫管局員工陣線請願促交代

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
引用:
原帖由 男E 於 2020-8-13 04:09 PM 發表
中央政府應港府請求,派出隊伍支援香港抗疫,以及協助政府建設方艙醫院及臨時醫院。醫管局員工陣線下午到醫管局大樓請願,要求管理層公開交代無視政府豁免中國人員註冊,來港進行病毒測試,瓦解醫療專業等問題。

醫管局員工陣線數名成員,包括主席余慧明及副主席羅卓堯等人,下午手持寫有「無視政府豁免中國人員註冊」、「在家工作安排形同虛設」等紙牌,到醫管局大樓大堂請願。

陣線昨晚在社交媒體發文,並列出醫管 ...
豁免中國人員註冊

俾啲劣質淘寶醫生執業

破壞香港醫療系統

又豁免中國人員檢疫

帶埋啲武漢肺炎病毒入香港

中國次次都係害香港

直接罷工啦,唔好請願

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-13 04:12 PM 發表

豁免中國人員註冊

俾啲劣質淘寶醫生執業

破壞香港醫療系統

又豁免中國人員檢疫

中國次次都係害香港
信你就香港人個個毒死晒,

奸邪妖獸不是聲稱「只要為正義,就可以犯法」的麼?中國政府派醫護人員來香港抗疫,乃正義不過之事,既然正義,又何須爭論合法、犯法呢?

如今奸邪妖獸群起質問政府所做不合法,豈非自打咀巴,承認做事必須要合法麼?

有膽再罷工囉

早就應該除去醫護界所設的「壁壘」,
開放門戶令英美等全世界優秀醫護來港救人及執業。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-13 04:15 PM 發表
奸邪妖獸不是聲稱「只要為正義,就可以犯法」的麼?中國政府派醫護人員來香港抗疫,乃正義不過之事,既然正義,又何須爭論合法、犯法呢?

如今奸邪妖獸群起質問政府所做不合法,豈非自打咀巴,承認做事必須要合法麼? ...
如果係美國醫生,英國醫生

我贊成而且十分歡迎

但中國醫生

十分之值得懷疑

一定要好似防賊咁樣防

成日搞事曝光揾存在感!
去睇吓精神科啦!

點呀,又罷工呀,你地都唔想做,內地醫護人員落來做有咩問題

妖!政府乜嘢都不了了之!壯大D黑護越來越猖獗!正廢柴!

一早臭曬啦

想吃檢測條水,唔理市民生死,仆街啦祝呢班人杏加橙!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-13 04:12 PM 發表

豁免中國人員註冊

俾啲劣質淘寶醫生執業

破壞香港醫療系統

又豁免中國人員檢疫

中國次次都係害香港
係!你老母,你家姐細妹,你老婆,你個女全部俾中國人強姦!!抵L死曱甴

應該係批局未炒罷工黑醫護🙄

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]