• 瀏覽: 2,293
  • 回覆: 17
講者:杜文龍,大校軍銜,北京通州人。畢業于石家莊陸軍學院、石家莊陸軍指揮學院和國防大學,軍事學碩士。央視特約評論員  ,全軍首批外宣專家。主要從事合同戰術和武器裝備的研究工作。

阿3找打
https://www.youtube.com/watch?v=fMgCP2bojeo進入香討影片區

咁何必忍佢?仲要多次,多年忍佢?開拖教訓佢,掃平佢啦!

太極誤國呀!

好似is
好似香港黑暴

一廂情願去忍佢,係冇意義的,只讓佢更長氣燄,令受害的更受害

懲罰佢,衛道除魔方有意義!

阿3自我感覺良好

印度膽敢找中國消遣來舒減抗疫失敗的民猝,中國根本就可教訓印度,唔明忍印度做乜?

用印度軍練兵啦!中國解放軍莫錯過訓兵機會!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-13 05:10 PM 發表
咁何必忍佢?仲要多次,多年忍佢?開拖教訓佢,掃平佢啦!

太極誤國呀!
出手係可以完全搌壓佢哋,只是贏得與攔路牛的角力賽,雖可能令自己輸咗外交同戰略利益.
忍並唔係難事,特別是在內外交困時期,動武前必須認真思考.如果能等到戰略明朗時,再出手也未遲,當然對手也會可能明知故犯去挑釁.

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-8-13 06:15 PM 發表

出手係可以完全搌壓佢哋,只是贏得與攔路牛的角力賽,雖可能令自己輸咗外交同戰略利益.
忍並唔係難事,特別是在內外交困時期,動武前必須認真思考.如果能等到戰略明朗時,再出手也未遲,當然對手也會可能明知故犯去挑釁. ...
聲明印度的罪狀,再懲治佢,相信不會影響外交,反而更有助中國的尊嚴

比如非洲人都看到印度可輕易就流氓你中國,又怎會怎真心尊重你呢?

先警告印度,再設限期,再討伐懲治印度,方為大國之道,好似而家拖拖拉拉,不倫不類,真想問中國拖甚麼?有意義的!

但懲治要急戰速決,擒賊先擒王,做到就可令所有中國人四海歸心!

三哥只係擦存在感,如不損害領土主權,比佢自high 算啦
如自大既韓國人,又話中秋節,又話撈面係佢地發明,咪由得佢地自high囉

阿差冇L用,明知中共一定唔敢打先挑釁佢

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-13 08:48 PM 發表
阿差冇L用,明知中共一定唔敢打先挑釁佢
所以, 中國就應揾佢開齋, 震攝霄小

引用:
原帖由 棧道 於 2020-8-13 06:50 PM 發表
三哥只係擦存在感,如不損害領土主權,比佢自high 算啦
如自大既韓國人,又話中秋節,又話撈面係佢地發明,咪由得佢地自high囉
韓國冇年年攪住中國邊境, 相反咖哩就年年犯境, 2017年好似有4百多次記錄, 仲在聯合國想聯合百多國家趕中國出五常, 更不斷在國際抹黑,
中國咁都忍佢 ??咁都仲要忍住這日日都差不多煩住晒的死污蠅???

令人費解

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-13 09:50 PM 發表

韓國冇年年攪住中國邊境, 相反咖哩就年年犯境, 2017年好似有4百多次記錄, 仲在聯合國想聯合百多國家趕中國出五常, 更不斷在國際抹黑,
中國咁都忍佢 ??咁都仲要忍住這日日都差不多煩住晒的死污蠅???

令人費解 ...
唔費解,因為外強中乾,俾人睇穿左,慘

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-13 09:50 PM 發表

令人費解 ...
師兄,三哥市場又有成10幾億人,點解唔認下方法賺錢呢
打左扙之後,起碼10年冇計傾架啦

有種人就係賎,唔打唔得,打完周身輸到服曬,可以乖幾年。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]