• 瀏覽: 1,532
  • 回覆: 19
+5
香港或面臨近60年以來首次人口下跌!本港近年飽受反修例示威影響,移民海外的市民大增,加上新冠肺炎疫情持續逾半年未止,各地

封關半年,即如申請公屋等福利要住夠 7 年,而家可以多半年時間來起多幾層公屋。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200813/bkn-20200813001554604-0813_00822_001.html

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-8-13 10:36 AM 發表
香港或面臨近60年以來首次人口下跌!本港近年飽受反修例示威影響,移民海外的市民大增,加上新冠肺炎疫情持續逾半年未止,各地

?20200813062108

封關半年,即如申請公屋等福利要住夠 7 年,而家可以多半年 ...
唔好俾啲新移民落嚟

好事

嗰啲所謂冚家團聚

好多時係啲低下階層垃圾男去中國娶村姑搞出嚟

咁,封多幾年都冇問題,香港人口太多.

多嘚泛民由每日75爭取到每日150

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-13 01:18 PM 發表

唔好俾啲新移民落嚟

好事

嗰啲所謂冚家團聚

多謝閣下道出自己嘅身世

我淨係想知道,點樣先可以趕走阿差。

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-13 01:26 PM 發表
咁,封多幾年都冇問題,香港人口太多.
.

咪傻啦....

一開關,連本帶利一齊死落嚟.....

.

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-13 01:18 PM 發表

唔好俾啲新移民落嚟

好事

嗰啲所謂冚家團聚

你有無多謝佢哋幫香港人爭取呀

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2020-8-13 05:03 PM 發表

咪傻啦....
一開關,連本帶利一齊死落嚟.....
.
都係每日150個

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-8-13 17:09 發表

11495175 11495176 11495177 你有無多謝佢哋幫香港人爭取呀
師兄此神回也!!太正哪!!

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-8-13 05:18 PM 發表

又老屈
係囉,當年泛民係爭取所有合資格內地港人,即時全部來香港,亞爺出手搞有秩序來港,才每日150人,所以泛民不是爭取150人,係即時全部無需等候來港

引用:
原帖由 ijkn 於 2020-8-13 17:14 發表

犯氓惡貫滿盈!!!

引用:

唔好俾啲新移民落嚟

好事

嗰啲所謂冚家團聚

要新移民都唔要黃絲狗畜

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]