• 瀏覽: 15,935
  • 回覆: 184
  • 追帖: 1
+11
今日(13日)凌晨零時許,旺角道22號地下一間粥店,一名54歲姓黃女職員報案,指放於收銀櫃的一個內藏有13萬港元現金的黑

轉載 ~今日(13日)凌晨零時許,旺角道22號地下一間粥店,一名54歲姓黃女職員報案,指放於收銀櫃的一個內藏有13萬港元現金的黑色手袋,遭一名非裔女子盜走。警方趕至並聯絡姓謝負責人返回協助調查,並翻看閉路電視錄影片段。

警員發現在晚上10時35分,一名蓄黑色長曲髮 、戴紫色頭巾、黑色口罩、穿綠色長裙的非裔女子,在店外徘徊數分鐘疑似踩線,其後步入店內向女店員表示要求看餐牌買外賣,惟她不懂中文,及後她趁另一名女子叫外賣時,店員忙於招呼期間遠離收銀櫃,非裔女看準機會,偷去一個內有13萬港元營業額的黑色手袋後,急步沿舖旁一條後巷逃去無蹤;整個偷竊過程僅約2分鐘。警方把案件列作盜竊,旺角警區刑事調查隊正追緝一名年約35歲非裔女子歸案。

據負責人謝先生表示,被盜走的黑色手袋屬於一名女職員所有,內藏有過去一星期約13萬港元營業額,當中包括該名女職員的薪金,並指女職員疑因近日忙碌,未去銀行入數。謝續指,其妹在同區開設的粥店,去年有癮君子以同類方式,盜走10多萬港元現金。

餐廳職員協助警員調查。

非裔女在粥店門口向右轉入黑暗後巷,逃去無蹤。

非裔女子在店外徘徊良久。

旺角道一間粥店失去10餘萬港元現金。

非裔女看準機會將藏有13萬港元的手袋擸走。

長髮非裔女扮客買外賣咁 P K ?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200813/bkn-20200813010529559-0813_00822_001.html

一定係共產5毛假扮非洲裔偷錢除非唔係

因近日忙碌,未去銀行入數......看來食肆生意都唔係太差 

P.S. 每次方向報出非華人罪案,都附帶一張假難民圖表 
  之後一眾網友就鬧爆張超雄
  (我無預知能力嘅  )

並指女職員疑因近日忙碌,未去銀行入數。
會唔會有內鬼???

用電子貨幣免除積存大量現金啦而且要儲存一星期或以上現金最起碼都買個夾萬吖

13萬????

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-8-13 07:07 AM 發表
並指女職員疑因近日忙碌,未去銀行入數。
會唔會有內鬼???
忙???

咁多錢?

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-13 06:56 AM 發表

(我無預知能力嘅  ) ...
出唔出難民圖表都係鬧香蕉雄㗎,唔X佢X邊個?

Daddy 係咁講:幾日都唔去入數喎,自己份糧都係裡面,呢樣最奇,萬一俾人偷咗,自己份糧都係裡面,所以唔會成為嫌疑人。
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-8-13 07:29 AM 發表

忙???

有內鬼啦!又會知道哂位置?

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-8-13 06:46 AM 發表
你偶像蕉雄既朋友犯案

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-8-13 06:46 AM 發表
香港太多假難民,多謝你老友超雄哥。

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-13 06:56 AM 發表

(我無預知能力嘅  ) ...
有時會諗仆街雄係咪將自己既不幸,用另一個方法報復社會。

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]