• 瀏覽: 19,525
  • 回覆: 165
  • 追帖: 1
+7
民政事務總署繼續在多區,派發供市民自行撩喉嚨的咽拭子採樣套裝,讓市民驗新型冠狀病毒,至今累計已化驗8000個樣本,未發現呈陽性。政府即將推出全民自願檢測,如何收集樣本等細節仍未公布,港大感染及傳染病中心總監何栢良認為,全民檢測漫無目的,預計陽性比例低,認為應加快特定群組如入院病人、醫護及外傭等人的檢測。

無論防疫或抗疫, 都不切實際, 浪費時間和社會資源!!

新聞來源連結:

https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200812/s00001/1597239403140

「一係深閨、一係澳門」
使用準確度僅兩成測試劑,得出化驗結果唔會準確

漫無目的。。又唔係係最短時間 做最多人  咁樣做  做到到9月1日  應該日日都有幾十單

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-13 06:56 AM 發表
何栢良博士,MD,JP(英語:Dr Ho, Pak-Leung),香港大學微生物學系臨床副教授[1]兼感染及傳染病中心總監[2]。

政府有香港傳染病中心總監講野都唔信
信D唔係住香港既人講野

以香港人性格 冇病冇痛
有1/3人去驗已經偷笑 ...
你估 777 唔知咩?佢志在引入大陸醫療, 打破舊醫療制度咋~

引用:
原帖由 剋星 於 2020-8-13 07:19 AM 發表
漫無目的。。又唔係係最短時間 做最多人  咁樣做  做到到9月1日  應該日日都有幾十單
所以叫食肆老闆唔好死頂, 早D摺。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-13 07:24 AM 發表

似寶藥黨多D
符合中國國情吖!!

睇何生之後又點搬龍門

引用:
原帖由 Waixdxd 於 2020-8-13 07:29 AM 發表
睇何生之後又點搬龍門
你以為班廢老有本事有效採取樣本??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-8-13 07:30 AM 發表

你以為班廢老有本事有效採取樣本??
冇本事嫁,所以你地先可以繼續話佢地播毒

何栢良先生你的腦子是否有問題啊
當然越多無陽性越好呀
驗新冠病毒都是為搵出啲隱形病人
免得再被傳開
不代表會多人中招呀

所謂專家,做又屌,唔做又屌。聴你意見禁堂食,
又比全港市民屌。你夠竟想㸃呀?

何醫牲呀喂!

附件

失憶.jpg(107.78 KB)

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]