• 瀏覽: 22,303
  • 回覆: 50
+3
首先在此澄清本人對警方從來沒有偏見,只是想警方清楚一下有些前線警員可能已經出現問題🙏究竟今時今日警察是否訓練不足,還是壓力大皮質醇偏高而引致幻覺?事緣今晚在粉嶺公路上駕駛時,遇見一部北區交通部的巡邏車🚓,我見有警車當然在原定行車線上行駛,所以不會胡亂切線,突然部警車靠近,指示我停車,起初還以為難道自己超速😱,即時看看又不是,於是依警方指示停在避車處,當時有兩名警員下車,其中一名警員叫我出示身分證及車牌,我也很合作,奇怪是該名警員稱曾經通知我不要行著快線,當時我莫名奇妙,他們何時通知我,我在車廂內從未聽到,難道收到警察通知也不做?如是的現在也不會停車啦!我當時向警察説真的聽不到,該名警察稱如要投訴可致電警方投訴科,然後該警察也不理我的解釋,我只有當作無妄之災🤦‍♂️!該名警察抄完牌便將罰單及證件交給我,我只好默然接受,當警察將物件交給我時,我的車牌掉在地上,該名警察説自己執,然後便上車離開,這刻我有點忿怒了,為什麼你掉我的車牌在地上,還用這個語氣說話,難道讀書時沒有寫過尊重二字嗎?這些態度便令成個部門蒙羞,怪不得警察被人誤解了。

附件

2EFE5DBC-EAC2-4A22-BE52-8592EAA24414.jpeg(207.4 KB)

67D4F215-A285-4DB9-997D-F741B60377BA.jpeg(151.45 KB)

POPO下場

附件

blackpopo.jpg(66.36 KB)

引用:
原帖由 ken7200 於 2020-8-13 01:55 發表
首先在此澄清本人對警方從來沒有偏見,只是想警方清楚一下有些前線警員可能已經出現問題🙏究竟今時今日警察是否訓練不足,還是壓力大皮質醇偏高而引致幻覺?事緣今晚在粉嶺公路上駕駛時,遇見一部北區交通部的巡邏車🚓,我見有警車當然在原定行車線上行駛,所以不會胡亂切線,突然部警車靠近,指示我停車,起初還以為難道自己超速😱,即時看看又不是,於是依警方指示停在避車處,當時有兩名警員下車,其中一名警員叫我出示身分證及 ...
美國受訓, 係咁上下

一向都咁差

心情差態度就有問題

引用:
原帖由 ken7200 於 2020-8-13 01:55 AM 發表
首先在此澄清本人對警方從來沒有偏見,只是想警方清楚一下有些前線警員可能已經出現問題🙏究竟今時今日警察是否訓練不足,還是壓力大皮質醇偏高而引致幻覺?事緣今晚在粉嶺公路上駕駛時,遇見一部北區交通部的巡邏車🚓,我見有警車當然在原定行車線上行駛,所以不會胡亂切線,突然部警車靠近,指示我停車,起初還以為難道自己超速😱,即時看看又不是,於是依警方指示停在避車處,當時有兩名警員下車,其中一名警員叫我出示身分證及 ...
樓主係俗稱為「快線L」的司機?

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-8-14 06:36 PM 發表

樓主係俗稱為「快線L」的司機?
景員玩撚完

公路快線行車見到警察你都唔打燈使返慢線,抵你畀人抄啦,仲講咁多

引用:
原帖由 illm8888 於 2020-8-16 07:23 AM 發表
公路快線行車見到警察你都唔打燈使返慢線,抵你畀人抄啦,仲講咁多
點解要打,直接車埋過去

得你一個講,又冇片,又冇錄音,唔順氣咪唔好交罰款囉!

引用:
原帖由 gerson161 於 2020-8-17 02:12 PM 發表
得你一個講,又冇片,又冇錄音,唔順氣咪唔好交罰款囉!
走佬也可以

引用:
原帖由 ken7200 於 2020-8-13 01:55 AM 發表
你就真係有問題,正直都唔識做,睇野全面啲.去到美國試下在Police面前唔合作後果,你就會知道自己是一無所知的人.

引用:
樓主你咁講,唔好意思估你牌齡唔太高。
警察所講嘅通知唔係一定要用Mic嗌嘅, 如果你有後Cam片可以放返出嚟睇吓, 佢應該跟咗你一陣先閃燈叫停你,跟你嗰一刻已算是通知你㗎嘞🤗
如果你在收這告票之前唔知咩情況下須要靠左行,咁今次就當上一堂啦!😅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]