• 瀏覽: 5,630
  • 回覆: 52
+16
引用:
原帖由 nishizhen 於 2020-8-15 04:31 PM 發表

中國只要和平發展多10年8年,就可以超越美國,點解系依個咁關鍵嘅時刻反而要出兵自毀長城?打印度對中國有乜好處?印度地方窮、人口多,制度觀念同宗教又唔同,打完治唔到又要退兵,犧牲國力國運去做一件意義不大嘅事為乜?再次,印度海軍如果封鎖印度洋,中國只能派海軍交戰,美國如果趁機參戰印度洋,中國會有好大麻煩,所以我好懷疑你系係度煽動戰爭從中獲利 ...
打印度唔需要佔領,只要取回掉失左嘅領土。同要印度簽城下之盟就得。打印度只要土地不要人,人趕出領土。

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-8-13 12:20 PM 發表
打印度簡值浪費子彈,全世界都知道中國可以完敗印度,打來咩能用?
空手都打死印度二十幾人啦,出咩能氣?

不過你繫到挑釁同諷刺有能用咩?你以為正常人會咁能on9現在打印度嗎?

...
根本老美就係叫印度搞搞震又想拖慢中國令中國多開戰線。反正阿差都玩唔到乜野,無謂浪費精力。

引用:
原帖由 棧道 於 2020-8-13 06:53 PM 發表

對,中國對手係美國,什麼三哥日本呆灣都係散仔,要打當然同對手直接打,打贏了全部都立即收皮摺埋
要打就打大佬,老美來來去去都係玩分散戰,等你分身不暇,中國唔會中伏啦。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-15 09:23 AM 發表

所以,中國應該發輝大國本色,在外交上制裁印度及可能的話,派軍充公及銷毀印度國內大殺傷力武器
你出晒奶力咁...正所謂司馬昭之心,路人皆知!🥱

引用:
原帖由 simon_mme 於 2020-8-19 07:49 AM 發表

要打就打大佬,老美來來去去都係玩分散戰,等你分身不暇,中國唔會中伏啦。
中國要中伏早早釣魚台已經出戰啦

引用:
原帖由 棧道 於 2020-8-19 08:39 PM 發表

中國要中伏早早釣魚台已經出戰啦
岩呀,中國上緊,佢一定千方百計搵D野哩搞你。唔會中伏,和平既環境對中國發展最有利。

不要受媒體炒作所騙,西南是相對安全。 増加一倍是多少? 10 x 2, 0r 100 x2?

高海拔對攻方不利,若大軍包括防空武器, T90 等重型武器,從3500m 翻過 5,000m,每日行軍多遠?

守方擺 901 大巴陣: 
在四千米高原的紅旗和高射機關炮,對付六千至一萬米飛機,好似爬在屋脊上打雀; 
155mm榴彈可笠射幾十公里外; 
J-16從和田飛去也只是一小時內;
小型無人機作為偵察和訊號伸延; 
後備席有巴鉄兄弟;

(還有大殺器如 DF-16 胸爆和鑽地)

起碼都要3幾百架戰機先夠啦,印度仲有防空導彈喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]