• 瀏覽: 5,631
  • 回覆: 52
+16
留意, 印度不止在邊界攪小動作, 在聯合國也一樣玩嘢

中國會制裁澳洲, 做得出色, 
但印度就多年對中國玩嘢, 在是次對峙, 更有印度人在印度國內搜括中國人, 諗住揾佢地發泄....

咁的行為中國仲係忍??????奇.

https://youtu.be/zqA06LbWrX4

有錢不是萬能
沒錢萬萬不能
個人如是
國家如是

國家無錢
人民吃草
如何狀大國家力量?

印度是不斷的對中國挑釁, 不是今年, 2019...2018..2017

唔明中國要忍到幾時??

https://youtu.be/U5lQ4v1VgHM

始終覺得中國有些地方過份忍讓了
好似孟晚舟, 咪揾特攻搶佢回來, 揾轟廿接佢返來囉, 順便捉埋你杜友多回來審訊添啦, 咁樣擄刦華為公主兩年, 中國跟本唔使俾面你加拿大.

如果係普京, 一定會咁做, 但中國喎, 繼續消磨.............................

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-8-13 10:11 PM 發表
美國不會同中國開戰
美國想打核戰? OR WW3?
儍侵一不夠膽,而來也不需要用
美國最想制裁到中國經濟崩潰
人民吃草
沒飯開,那有錢建設軍隊?
那有錢投資科研去upgrade 新軍事技術?
有沒錢去搞5G? 高鐵? ...
所以中國更應盡早甩開印度這污蠅, 集中力量及精神去對付美國.

仲俾機會莫迪??萬一佢唔識諗投向美軍及引入美軍, 到時就麻煩, 趁印軍江河未濟, 中國應先立即公開佢罪狀, 及攻擊致潰不成軍, 沒收佢全部軍備

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-8-13 10:15 PM 發表
有錢不是萬能
沒錢萬萬不能
個人如是
國家如是

國家無錢
人民吃草
如何狀大國家力量?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-14 08:22 AM 發表

所以中國更應盡早甩開印度這污蠅, 集中力量及精神去對付美國.

仲俾機會莫迪??萬一佢唔識諗投向美軍及引入美軍, 到時就麻煩, 趁印軍江河未濟, 中國應先立即公開佢罪狀, 及攻擊致潰不成軍, 沒收佢全部軍備 ...
其實你系唔系灣灣派來嘅人,通過煽動中國與他國戰爭,從中爭取獨立機會

引用:
原帖由 nishizhen 於 2020-8-14 09:01 PM 發表

其實你系唔系灣灣派來嘅人,通過煽動中國與他國戰爭,從中爭取獨立機會
周恩來總理在62年對印度開戰, 換來中印往後數十年太平, 難道周總理是你講的台灣派來??

印度不是今年中才侵犯中國, 更不是今年才攻打中國的鉄盟友.更不斷在國際上針對中國, 不斷窮兵贖武...
更在6月大舉殺害帕米爾高原的盟軍..
現在更打壓中國在印度國內的企業

就是因為你嗡藉口??所以中國由得佢不對增強軍力針對中國, 不斷在國際圍攻中國呀???

引用:
原帖由 nishizhen 於 2020-8-14 09:01 PM 發表

另外,更唔明你嗡乜春煽動中國與他國戰爭之言,
中印問題是中國挑起嗎?集結數十萬大軍要攻打對方的是中國嗎,
在國際召近百國家圍攻中國,是中國發動嗎?
在印度國內打壓中國企業的是中國嗎?

所以你講得真係好笑!
另外,印度攪中國已兩三個月之前,關台灣差事?

同美國花大量資源來文鬥,晒馬,但唔真開常規戰我明,因為會兩敗俱傷,世界毀滅

但對印度就這些下三流反而要忍?任由佢佢年年不斷侵擾?任由佢公開在國際社交上針對中國打游擊戰?

難明囉!

引用:
原帖由 amil 於 2020-8-14 10:53 AM 發表
美國煸動中印大戰印巴大戰
所以,中國應該發輝大國本色,在外交上制裁印度及可能的話,派軍充公及銷毀印度國內大殺傷力武器

何需動刀槍呢,美肺令印度成三大疫區,America made India great as well.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-15 08:48 AM 發表

周恩來總理在62年對印度開戰, 換來中印往後數十年太平, 難道周總理是你講的台灣派來??

印度不是今年中才侵犯中國, 更不是今年才攻打中國的鉄盟友.更不斷在國際上針對中國, 不斷窮兵贖武...
更在6月大舉殺害帕米爾高原的盟軍..
現在更打壓中國在印度國內的企業

就是因為你嗡藉口??所以中國由得佢不對增強軍力針對中國, 不斷在國際圍攻中國呀??? ...
中國只要和平發展多10年8年,就可以超越美國,點解系依個咁關鍵嘅時刻反而要出兵自毀長城?打印度對中國有乜好處?印度地方窮、人口多,制度觀念同宗教又唔同,打完治唔到又要退兵,犧牲國力國運去做一件意義不大嘅事為乜?再次,印度海軍如果封鎖印度洋,中國只能派海軍交戰,美國如果趁機參戰印度洋,中國會有好大麻煩,所以我好懷疑你系係度煽動戰爭從中獲利

引用:
原帖由 nishizhen 於 2020-8-15 04:31 PM 發表

中國只要和平發展多10年8年,就可以超越美國,點解系依個咁關鍵嘅時刻反而要出兵自毀長城?打印度對中國有乜好處?印度地方窮、人口多,制度觀念同宗教又唔同,打完治唔到又要退兵,犧牲國力國運去做一件意義不大嘅事為乜?再次,印度海軍如果封鎖印度洋,中國只能派海軍交戰,美國如果趁機參戰印度洋,中國會有好大麻煩,所以我好懷疑你系係度煽動戰爭從中獲利 ...
打印唔需侵佔,只是重複62年般來個威脅懾孌,再來恩威並及迫印度再簽和平恊議就可以

放任印度發癲,不斷招兵買馬,打壓境內華人華,成個計時炸彈般才是對中國後方的最大威脅

你咁保護印度,我都好懷疑你是否印度人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]